Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχωρούν οι μαθητές του Γ΄ Δημοτικού Ιδαλίου

Τη λήψη πιο δυναμικών μέτρων αποφάσισε ο Σύνδεσμος Γονέων του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αναθυμιάσεις καυσίμων από τη δράση συγκεκριμένων βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Γονέων, σύμφωνα με ανακοίνωση, αξιολογώντας τις απαράδεκτες συνθήκες που συνεχίζουν να υφίστανται σε σχέση με την ποιότητα του αέρα στο σχολείο και αφού έλαβε υπόψη την καθυστέρηση που παρατηρείται για απαλλαγή από το φαινόμενο αυτό, αποφάσισε ομόφωνα όπως παρθούν τα πιο κάτω μέτρα:

1. Κλείσιμο του σχολείου την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, με αποχή από τα μαθήματα της 1ης περιόδου (40’) ως τις 8:25

2. Εκδήλωση διαμαρτυρίας παρά την οχληρά Βιομηχανική Περιοχή Γερίου (στη συμβολή των οδών Φτελιάς και Πυθαγόρου) με μαζική συμμετοχή όλων των γονέων και μαθητών.

«Ζητάμε εκ νέου όπως οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δράσουν άμεσα, προληπτικά και αποτελεσματικά για να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών μας. Δίνουμε ξανά όλοι μαζί το ηχηρό μήνυμα ότι: Η υγεία των παιδιών μας δεν είναι προς διαπραγμάτευση», αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι παρά τις δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προηγήθηκαν (19/11/19 & 17/12/19), δυστυχώς τα παιδιά του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, εξακολουθούν να αναπνέουν καυσαέρια και αναθυμιάσεις καυσίμων τα οποία προκύπτουν από τη δράση συγκεκριμένων βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή.

Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει ότι η ενορία στην οποία βρίσκεται το σχολείο, ενός από τα μεγαλύτερα της χώρας, με 444 μαθητές και άλλα 125 παιδιά στο διπλανό νηπιαγωγείο, περικλείεται από 5 βιομηχανικές ζώνες (3 εκ των οποίων οχληρές), «καθιστώντας τη μοναδική σε επίπεδο παραγόντων που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα ζωής και ενδεχομένως στην υγεία εμάς και των παιδιών μας».

«Είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να δράσουμε πριν είναι αργά και οι συνέπειες γίνουν μη αναστρέψιμες», καταλήγει η ανακοίνωση.