Σε απόγνωση οι κάτοικοι και γεωργοί στη Μελίνη μετά τις πρόσφατες πλημμύρες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

 

 

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή Μελίνης, όπου εξέτασε επιτόπου τις καταστροφικές συνέπειες των τελευταίων έντονων καιρικών φαινομένων. Δυστυχώς, οι κάτοικοι της Ορεινής Λάρνακας και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Μελίνης έρχονται αντιμέτωποι μετά από τη φονική πυρκαγιά του Ιουνίου με ακόμα μια φυσική καταστροφή, με πλημμύρες και διάβρωση/κατολίσθηση εδάφους μετά από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις. Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι και κύρια οι γεωργοί της περιοχής είναι απότοκο των πρόσφατων πυρκαγιών.


Όπως μας ανέφερε ο κοινοτάρχης Μελίνης, καθώς και κάτοικοι και γεωργοί της περιοχής, κανένας αρμόδιος φορέας δεν ενδιαφέρθηκε για την αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν από τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ιδία μέσα. Τα έργα που έγιναν για αντιμετώπιση πλημμυρών – διάβρωσης – κατολισθήσεων, λειτούργησαν στο να προστατεύσουν την κοινότητα από ολική ή πιο σοβαρή καταστροφή. Ωστόσο, δεν αποφεύχθηκαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους και περιουσίες.

Κάτοικοι της περιοχής είδαν να χάνονται και πάλι οι κόποι τους για να καλλιεργήσουν τη γη τους, να ξανακτίσουν τη ζωή τους μετά από τη φονική και καταστροφική πυρκαγιά. Συνεπώς, η πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα τους αρωγός.

Ως ΑΚΕΛ, καλούμε τα αρμόδια υπουργεία να στηρίξουν τις επηρεαζόμενες κοινότητες και κατοίκους, καθώς και να εξετάσουν την υλοποίηση επιπρόσθετων έργων που να αντιμετωπίζουν στο μέγιστο δυνατόν βαθμό το πρόβλημα της διάβρωσης/ κατολίσθησης/ πλημμύρας, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καταστροφές.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.