Σε αποτυχία του ΕΣΤΙΑ που αποδίδει σε ‘ολιγωρία και αδιαφορία’ του ΥΠΟΙΚ, αναφέρεται ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ

Έλα στο Google News

“Η αποτυχία του Σχεδίου ΕΣΤΙΑ οφείλεται κυρίως”, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ), «στην ολιγωρία και στην αδιαφορία του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και στη στενοκεφαλιά εκείνων που ασχολήθηκαν με το θέμα».

«Εκείνο που όλοι ανέμεναν είναι να βοηθηθούν οι δανειολήπτες με την απλοποίηση της διαδικασίας και των διαφόρων δικαιολογητικών που έπρεπε να υποβάλουν», αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει πως αναμένει ότι θα εγκριθούν οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί από δανειολήπτες που έχουν απορριφθεί και προσθέτει πως «αν αυτό δεν είναι δυνατό θα πρέπει να κληθούν οι δανειολήπτες να συμπληρώσουν ό,τι χρειάζεται για να υπερπηδηθούν τα εμπόδια, ούτως ώστε να μπορέσει να ενταχθεί όσο μεγαλύτερος αριθμός δανειοληπτών γίνεται».

Αναφορικά με όσους δεν εγκριθούν, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει πως «θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια από το Κράτος ούτως ώστε να ενταχθούν ‘’στην κακή τράπεζα (Asset Management Company (AMC) – Bad Bank)’’.

Επίσης, αναφέρει πως συμφωνεί με τις αναλύσεις και τοποθετήσεις του Σταύρου Παπαδούρη, Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας.

«Επιμέναμε μέσω των ΜΜΕ, να προχωρήσουν όλοι οι δανειολήπτες με την αίτηση τους, ακόμη και αν δεν ήταν βιώσιμοι, ώστε να βρίσκεται η αίτηση τους στο Υπουργείο Οικονομικών, για να γνωρίζει το Υπουργείο, ούτως ώστε να μην απειληθεί η κύρια κατοικία τους από εκποίηση, μέχρι να ξεκινήσει το συμπληρωματικό σχέδιο», προσθέτει.

Τέλος, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει πως θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια για να αποφευχθούν στοχευμένες εκποιήσεις και να προστατευτούν η κύρια κατοικία, η  επαγγελματική στέγη και αγροτεμάχια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.