Σε αυτοπεριορισμό οι 33 νοσηλευτές και 5 γιατροί της Καρδιολογικής ΓΝ Λευκωσίας

Εντός της ημέρας αποφασίζεται πότε και αν θα αρθούν τα μέτρα για λειτουργία του ΓΝΛ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Εντός της ημέρας αποφασίζεται πότε και αν θα αρθούν τα μέτρα που λήφθηκαν, σε σχέση με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του  Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Πάμπος Χαριλάου.

Διαβάστε επίσης: 

Αυτά είναι τα συμπτώματα που θα εμφανίσετε εάν έχετε κορωνοϊό (εικόνες)

Κορωνοϊός: 185 αρνητικά δείγματα την Τρίτη

Ιερά Σύνοδος: Ελάτε εκκλησία και Τετάρτη/Παρασκευή – Δεν μεταδίδει η Θεία Κοινωνία

Ο Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες για ζωντανή μετάδοση από…εκκλησίες

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας παραμένει από χθες κλειστό, ύστερα από τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε γιατρό της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι νεότερο», για να σημειώσει ότι «εντός της ημέρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει, σύμφωνα και με τις εισηγήσεις των ειδικών Λοιμωξιολόγων».

Τυχόν παράταση του 48ωρου θα αποφασιστεί από του ειδικού Λοιμωξιολόγους

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να αναφέρει αν θα δοθεί παράταση στη 48ωρη αναστολή των λειτουργιών του νοσοκομείου, ο κ. Χαριλάου είπε ότι την απόφαση κατά πόσο απαιτείται τα μέτρα που έχουν ληφθεί να συνεχιστούν ή να αρθούν θα την λάβουν οι ειδικοί Λοιμωξιολόγοι της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.

Σε σχέση με τις χειρουργικές επεμβάσεις ρουτίνας που έχουν ανασταλεί, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ ανέφερε πως έχει ξεκινήσει ο επαναπρογραμματισμός τους, ενώ για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών είπε ότι συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, αφού δεν υπήρξε οποιοσδήποτε περιορισμός ούτε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ούτε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού.

Ολοκληρώθηκε η απολύμανση στο ΓΝΛ

Διαβεβαίωσε ότι η απολύμανση ολοκληρώθηκε σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, που πέρασε το επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ πρόσθεσε ότι οι  33 νοσηλευτές και οι 5 γιατροί, που εργάζονται στην Καρδιοχειρουργική Κλινική έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό, αν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους ήταν αρνητικά.

Σημειώνεται ότι και τα 152 δείγματα που λήφθηκαν από τις επαφές του 64χρονου γιατρού (ασθενείς, ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό και στενός οικογενειακός κύκλος)  είναι αρνητικά.

«Από τη πρώτη στιγμή δράσαμε άμεσα. Εντοπίστηκαν τα άτομα, τα οποία ήρθαν σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Είχαν κληθεί και λήφθηκε δείγμα. Στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Γενετικής και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Κάποιοι από αυτούς έχουν μπει σε αυτοπεριορισμό, όπως οι νοσηλευτές που εργάζονταν μέσα στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα», είπε ο κ. Χαριλάου.

Συνεχίζουν κανονικά τα μέτρα στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα

Αναφορικά στα μέτρα που λήφθηκαν για την Καρδιοχειρουργική Μονάδα, είπε ότι αυτά συνεχίζουν κανονικά, δηλαδή όπως είπε, «δεν δέχεται εισαγωγές μέχρι αυτή τη στιγμή και οι εσωτερικοί ασθενείς τυγχάνουν τα πρέπουσας ιατρικής φροντίδας και ανάλογα με την κλινική τους εικόνα και τη γενική τους κατάσταση σιγά σιγά θα αποδεσμεύονται μέχρι να περάσουν οι 14 ημέρες που απαιτεί το πρωτόκολλο».

Ξεκίνησαν τα μέτρα στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Σε ό,τι αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ανέφερε ότι ξεκίνησαν από σήμερα τα μέτρα, τα οποία έχουν ανακοινωθεί και ισχύουν για 48 ώρες.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαριλάου τα μετρά για το Νοσοκομείο Λεμεσού θα επαναξιολογηθούν ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οδηγίες και από το ΓΝ Πάφου για τον κορωνοϊό

Να αποφεύγει το κοινό τις άσκοπες επισκέψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου, Σπύρος Γεωργίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γεωργίου κάλεσε τους επισκέπτες  σε νοσηλευόμενους ασθενείς του ΓΝ Πάφου  να περιοριστούν, με εξαίρεση τους συγγενείς πρώτου βαθμού .

Επίσης συνέχισε, θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι ώρες επισκεπτηρίου στους θαλάμους.

Ο κ. Γεωργίου σημείωσε πως όλα τα ραντεβού με τους ιατρούς του Νοσοκομείου Πάφου διεκπεραιώνονται κανονικά και δεν έχουν αναβληθεί.

Παρατήρησε ωστόσο πως το κοινό που επισκέπτεται τους νοσηλευόμενους ασθενείς του Νοσοκομείου έχουν ήδη μειωθεί αισθητά.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.