Σε «διαφώτιση» προβαίνει ο Πρόεδρος λέει, για την προκλητική συμπεριφορά Τουρκίας σε σχέση με μέτρα ΕΕ για Ουκρανικό

ΠτΔ – Πρωθυπουργός Κροατίας – Επίσημη Επίσκεψη – Επίσημο δείπνο Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παραθέτει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Κροατίας κ. Andrej Plenković. // PoR – Prime Minister of Croatia – Official visit – State banquet Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, hosts a state banquet in honour of the Prime Minister of Croatia, Mr Andrej Plenković.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε  ότι ο λόγος που έχει συχνές επαφές με ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ είναι προκειμένου να υπάρξει μια διαφώτιση για τη στάση που θα πρέπει να τηρεί η ΕΕ έναντι προκλητικών συμπεριφορών κρατών, τα οποία φιλοδοξούν να ενταχθούν στην ΕΕ ή είναι εταίροι στο ΝΑΤΟ, σε σχέση με τα μέτρα που λαμβάνει για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την άφιξή του στην Πανεπιστημιούπολη για την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Σιακόλας».

Σε ερώτηση για τις νέες εξαγγελίες της Τουρκίας ότι θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο τον Ιούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «είναι γι αυτό που έχω συχνότατες επαφές και επισκέψεις Ευρωπαίων εταίρων, ηγετών κρατών μελών (της ΕΕ), προκειμένου να υπάρξει μια διαφώτιση για τα όσα συμβαίνουν σε σχέση και με τον ουκρανικό πόλεμο, τα μέτρα που παίρνει η πρώτη, και τη στάση που πρέπει να τηρεί σε αναλόγου προκλητικότητας συμπεριφορές κρατών».

«Ιδιαίτερα κρατών, τα οποία θέλουν ή έχουν φιλοδοξία να ενταχθούν στην ΕΕ ή είναι εταίροι στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.