Σε διάσκεψη για την Ιερουσαλήμ που γίνεται στην Άγκυρα συμμετέχει ο Οντέρ Σεννάρογλου

Ο «πρόεδρος» της «βουλής», Οντέρ Σεννάρογλου συμμετέχει στην 4η Διάσκεψη με τίτλο «Η Ιερουσαλήμ είναι κόκκινη γραμμή για εμάς» που διοργανώνεται στην Άγκυρα εκ μέρους της Διακοινοβουλευτικής Πλατφόρμας για την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την «Κίπρις».


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ Σεννάρογλου αναμένεται να προσφωνήσει την διάσκεψη εκ μέρους του ψευδοκράτους και θα επιστρέψει στα κατεχόμενα την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών,  εκτός από τους προέδρους των παλαιστινιακών επιτροπών στα κοινοβούλια, στη διάσκεψη συμμετείχαν και πέραν των 100 βουλευτών από κοινοβούλια αραβικών, ισλαμικών και άλλων χωρών.

Στην ομιλία του ο κ. Σεννάρογλου ισχυρίστηκε ότι αποτελεί περιφερειακή αναγκαιότητα και ανάγκη να κληθεί  η ελληνοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της κατά την έκφρασή του και να ενεργήσει με λογική.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι ίσως ο «λαός» που καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα τον παλαιστινιακό λαό, ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει βία, πόλεμος, ξεριζωμός από τα πάτρια εδάφη και να ζουν εκτοπισμένοι στην ίδια την πατρίδα τους και γι’ αυτό τον λόγο σήμερα στέκονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

Σημειώνοντας ότι η Ιερουσαλήμ είναι κομμάτι της υπόθεσης της Παλαιστίνης καθώς και ένα από τα σύμβολα και τα ιερά της σημεία, ο Σεννάρογλου είπε ότι η Ιερουσαλήμ αποτελεί την πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Σεννάρογλου ισχυρίστηκε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» καταβάλλει προσπάθεια για να καταλήξει ο αγώνας του για ειρήνη στο νησί κατά τρόπο που όλοι θα βγουν κερδισμένοι και ότι το 2021 υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σημειώνοντας ότι διεξήχθη μια άτυπη πενταμερής στη Γενεύη, ο κ. Σεννάρογλου ισχυρίστηκε ότι εκεί η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά υπέβαλαν νέες και εποικοδομητικές προτάσεις με σκοπό να σπάσουν τον ατέρμονο φαύλο κύκλο που διασφάλιζε την συνέχιση των διαπραγματεύσεων εσαεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.