Σε διεθνές συνέδριο στη Φλωρεντία θα συμμετάσχει ο Μεχμέτ Χαρμαντζί

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί θα συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο Δημάρχων των Πόλεων της Μεσογείου, που θα γίνει στη Φλωρεντία της Ιταλίας στις 24-26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Βατάν».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που ένας «δημόσιος οργανισμός» στα κατεχόμενα, ο πρώτος οργανισμός που αναγνωρίζεται διεθνώς, προσκαλείται επίσημα να συμμετάσχει σε διεθνή διοργάνωση.

Ο Χαρμαντζί προσκλήθηκε γραπτώς να παραστεί στο συνέδριο από τον Δήμαρχο της Φλωρεντίας, Dario Nardella. Στο συνέδριο αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και 100 Δήμαρχοι της περιοχής της Μεσογείου, καθώς επίσης και περισσότερες από 200 αντιπροσωπείες. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις πόλεις που θα εκπροσωπηθούν στο συνέδριο είναι η Βαρκελώνη, η Φλωρεντία, η Σμύρνη, η Αθήνα κ.α.

Ο Χαρμαντζί θα εξηγήσει στα πλαίσια του συνεδρίου, “το όραμα και τα έργα του δημαρχείου” της κατεχόμενης Λευκωσίας, ενώ αναμένεται να έχει και διμερείς επαφές με Δημάρχους από διάφορες χώρες.

Στο συνέδριο θα παρευρεθούν επίσης ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΕ και της ΕΕ και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και διεθνών οργανισμών, όπως ο Υπουργός για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας, Luigi Di Maio, η Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Luciana Lamorgese, ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, ο Γενικός Διευθυντής της UNESCO, Audrey Azoulay και άλλοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.