Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι φαρμακοποιοί του δημοσίου. Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ζητούν διάλογο με την εργοδοτική πλευρά. Η απόφαση λήφθηκε μετά από έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου υπαλλήλων φαρμακευτικών υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου.

Με ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι η στάση εργασίας δεν στρέφεται εναντίον των ασθενών, αλλά αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της εργοδοτικής πλευράς, ώστε να προσέλθει σε γόνιμο διάλογο προς επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν με τις αλλαγές που προωθούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και επηρεάζουν άμεσα όλους τους φαρμακοποιούς δημόσιους υπαλλήλους αποσπασμένους στον ΟΚΥΠΥ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αφορούν στην υποστελέχωση των νοσοκομείων, στις μετακινήσεις και μεταθέσεις προσωπικού, και την προσπάθεια μεταβολής όπως αναφέρουν των όρων εργοδότησης όπως αυτοί αναφέρονται στα σχέδια υπηρεσίας και στα συμβόλαια εργοδότησης.