Σε δύο οργανώσεις με «αγάπη για τη Λεμεσό» παρέδωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ το Βραβείο Προσφοράς «Κ.Παρτασίδης-Β.Παπαδόπουλος»

Την ευχή το παράδειγμά των δύο βραβευθέντων οργανισμών να βρει και άλλους μιμητές εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου στην εκδήλωση για την απονομή του Βραβείου Προσφοράς “Κώστας Παρτασίδης – Βάσος Παπαδόπουλος”, όπου βραβεύτηκαν η «Κίτρινη Γραμμή Βοήθειας και Αλληλεγγύης» και το παράρτημα Λεμεσού της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου.

“Κοινός παρονομαστής και για τις δύο οργανώσεις η αγάπη για τη Λεμεσό, μα πάνω από όλα για τον συνάνθρωπό μας. Τους τιμούμε για τη δράση και το έργο τους, αλλά πρωτίστως τους τιμούμε για τους στόχους και την αποστολή τους” είπε ο κ. Στεφάνου στην εκδήλωση του βραβείου που έχει θεσπίσει το ΑΚΕΛ Λεμεσού.

Αναφερόμενος στην «Κίτρινη Γραμμή Βοήθειας και Αλληλεγγύης» είπε ότι αγκάλιασε τους συνανθρώπους μας σε δύσκολες συνθήκες, όταν η ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων δεν ήταν απλά και μόνο στήριξη, αλλά οξυγόνο για μια μεγάλη ομάδα συνανθρώπων μας.

“Τα αποτελέσματα της δράσης της «Κίτρινης Γραμμής» δεν εκφράζονται μόνο στον αριθμό των χιλιάδων πακέτων στήριξης που ετοιμάζει και παραδίδει. Εκφράζεται και με τις ανθρωπιστικές της πρωτοβουλίες. Σε μια περίοδο που οι κήρυκες του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας προσπαθούν να ξεχωρίσουν, να δαιμονοποιήσουν και να στοχοποιήσουν κόσμο, η «Κίτρινη Γραμμή» με το παράδειγμα της δράσης της επιλέγει να τον ενώσει” είπε.

Πρωτοβουλίες όπως αυτό της «ενσωμάτωσης μέσω σπορ», που έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους πρόσφυγες να προπονούνται στις ακαδημίες της ΑΕΛ, είναι ένα σωστό χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλοσοφίας που διέπει τον οργανισμό” ανέφερε.

“Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν βέβαια στον εμπνευστή και δημιουργό της «Κίτρινης Γραμμής» Ανδρέα Σοφοκλέους καθώς και στον Κώστα Βήχα ο οποίος παραμένει συνεπής, σταθερός και πάντα ταπεινός στην υπηρεσία της στήριξης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη” είπε.

Για την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού), είπε ότι καταγράφει από το 1984 μια αξιοζήλευτη παρουσία με συνεχείς δράσεις και παρεμβάσεις στη Λεμεσό, την Κύπρο και το εξωτερικό.

“Το αποτύπωμά της σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα της πόλης, αλλά και στις δράσεις ανάδειξης της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και της επαρχίας της Λεμεσού, είναι ευδιάκριτο. Παράλληλα, η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου αναπτύσσει μια αξιοσημείωτη πολιτιστική, περιβαλλοντική και φιλανθρωπική δράση προς όφελος της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας” συνέχισε.

Η Εταιρεία με τη δραστηριότητά της κάνει την τέχνη της φωτογραφίας πιο προσιτή και πιο προσβάσιμη σε πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκουν την ευκαιρία να δείξουν και να αναπτύξουν το ταλέντο τους και να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες γνώσεις και δημιουργικής δραστηριότητας” είπε.

Ευχήθηκε όπως “το παράδειγμά σας να βρει και άλλους μιμητές” προσθέτοντας ότι “πρωτίστως βέβαια εύχομαι και ευελπιστώ πως η νέα κυβέρνηση θα βάλει ένα τέλος στην κοινωνική αναλγησία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και στη λογική της υποκατάστασης του κατ’ εξοχήν ρόλου του κράτους από τις μη κυβερνητικές και εθελοντικές οργανώσεις”.

“Η ουσιαστική στήριξη και θαλπωρή πρέπει να έχει ως αρωγό πρώτα απ’ όλα το κράτος το οποίο πρέπει να εφαρμόζει ουσιαστικές και ολοκληρωμένες πολιτικές πρόνοιας και όχι να καλύπτει τις αδυναμίες του κάτω από την ανιδιοτελή και πλούσια δράση των ΜΚΟ” κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.