Σε εφαρμογή τίθενται από αύριο Κυριακή τα νέα διατάγματα για την τροχαία κίνηση

Σε εφαρμογή αύριο Κυριακή τα νέα διατάγματα Αρχηγού Αστυνομίας για αντιμετώπιση της πυκνής τροχαίας κίνησης σε υπεραστικούς δρόμους

Σε εφαρμογή τίθενται και αύριο Κυριακή, 9 Αυγούστου, τα δύο διατάγματα που εξέδωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας, για αντιμετώπιση της πυκνής τροχαίας κίνησης σε υπεραστικούς δρόμους, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων που λαμβάνει η Αστυνομία για μείωση της ταλαιπωρίας των εκδρομέων, κυρίως κατά τις κυριακάτικες εξορμήσεις τους.

Ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται δυνάμει σχετικών διατάξεων του Περί Αστυνομίας Νόμου, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, εξέδωσε στις 31 Ιουλίου, απαγορευτικά διατάγματα για την κυκλοφορία αρθρωτών μηχανοκινήτων οχημάτων και γεωργικών και δασικών ελκυστήρων – τρακτέρ. Τα διατάγματα τέθηκαν σε εφαρμογή την περασμένη Κυριακή, 2 Αυγούστου. Αύριο Κυριακή τίθενται εκ νέου σε εφαρμογή, όπως αναφέρεται πιο κάτω:

1. Αρθρωτά μηχανοκίνητα οχήματα:

Καθορίζεται ότι κατά τις ημερομηνίες 2, 9, 16, 23 και 30 Αυγούστου 2020 και μεταξύ των ωρών 09:00-13:00 και 16:00-20:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των αρθρωτών μηχανοκίνητων οχημάτων στους αυτοκινητόδρομους και στους υπεραστικούς δρόμους Λευκωσίας – Τροόδους, Λεμεσόυ – Πλατρών -Τροόδους, Πάφου – Πόλεως Χρυσοχούς και Επισκοπής – Ομόδους. Επιπρόσθετα η πιο πάνω απαγόρευση ισχύει και στις 14 Αυγούστου, 2020, μεταξύ των ωρών 16:00 – 20:00 και στις 15 Αυγούστου, 2020, μεταξύ των ωρών 09:00 – 12:00 & 16:00 – 20:00.

2. Γεωργικοί και δασικοί ελκυστήρες (τρακτέρ):

Καθορίζεται ότι στις 2, 9, 14, 15, 16, 23 και 30 Αυγούστου, 2020 και μεταξύ των ωρών 09:00 – 13:00 και 16:00 – 20:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των γεωργικών και δασικών ελκυστήρων (τρακτέρ) στον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους.

Ταυτόχρονα η Αστυνομία και το Τμήμα Τροχαίας, συνεχίζει την επιτήρηση και τους ελέγχους στους αυτοκινητόδρομους και το δευτερεύον οδικό δίκτυο, για σκοπούς πρόληψης των τροχαίων συγκρούσεων και διευκόλυνσης των οδηγών εκεί και όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία θα συνεχίσει την εντατική επικοινωνία της με το κοινό, ενημερώνοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Σχετικές αστυνομικές ανακοινώσεις θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας – www.cypruspolicenews.com, τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) και την εφαρμογή για κινητές ηλεκτρονικές συσκευές (Application Αστυνομία Κύπρου) της Αστυνομίας στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο και καλείται το κοινό προτού αναχωρήσει για τον προορισμό του, να τις συμβουλεύεται.

Οι οδηγοί, κατά τις διακινήσεις τους, προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί, να τηρούν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να συμμορφώνονται προς τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των αστυνομικών και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

diatagmaastinomias diatagmaastinomias2