Σε εγρήγορση η Λεμεσός για το μεγάλο «ναι» της Κυριακής

 

Διάχυτη είναι η ικανοποίηση και η ευφορία που επικρατεί ανάμεσα στον κόσμο της Λεμεσού και ειδικότερα στο επιτελείο και τους οργανωμένους πολιτικούς και άλλους φορείς που στηρίζουν τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη για το αποτέλεσμα του χθεσινού πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, μέσα από το οποίο, κατά γενική παραδοχή, καταγράφηκε η αδιαμφισβήτητη δύναμη και δυναμική του κ. Μαυρογιάννη.

Ωστόσο το πολύ ψηλό ποσοστό του 30% που εξασφάλισε στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού κάθε άλλο παρά δημιουργεί εφησυχασμό. Αντίθετα, η μέχρι τώρα προεκλογική κινητοποίηση, η οποία οδήγησε στην πολύ θετική εξέλιξη του πρώτου γύρου των εκλογών, θα πρέπει να ενταθεί σε όλα τα επίπεδα και προς κάθε κατεύθυνση.

Στόχος της όλης προσπάθειας που θα καταβληθεί τις επόμενες μέρες, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στη «Χαραυγή» άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής δράσης, είναι «να πει ο κόσμος ένα ηχηρό ναι την ερχόμενη Κυριακή δίνοντας τη δυνατότητα στον Ανδρέα Μαυρογιάννη να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου και να κάνει πραγματικότητα την απαίτηση της κοινωνίας για πραγματική αλλαγή».

Επίκεντρο της προσπάθειας είναι «να αντιληφθούν όλοι ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ, όπως προσπαθούν κάποιοι να εμπεδώσουν στον κόσμο, αλλά ο μόνος πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος με συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης που καλύπτει όλους τους τομείς με κυρίαρχο το Κυπριακό, την οικονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Στο ίδιο κλίμα κινητοποίησης βρίσκεται και ο κόσμος του ΑΚΕΛ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη στήριξης της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του που «η πόλη αλλά και οι κοινότητες της Λεμεσού έδωσαν μια αυξημένη παρουσία δίνοντας τα πολύ υψηλά επίπεδα στον πρώτο γύρο», ο Ε.Γ. Λεμεσού του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι«προσδοκούμε ότι το μήνυμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη θα ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερους πολίτες δίνοντας την προοπτική της διακυβέρνησης της χώρας», θυμίζοντας ότι το ΑΚΕΛ για το καλό του τόπου και του λαού στήριξε πολλές κυβερνήσεις με Προέδρους που δεν ανήκαν στην Αριστερά.

Χρήστος Χαραλάμπους

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy