Σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας την Τετάρτη με Ερσίν Τατάρ θα παρευρεθεί ο ΠτΔ

ΠτΔ – Δεξίωση Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λήδρα Πάλας, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη δεξίωση που παραθέτει ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Colin Stewart. // PoR – Reception hosted by the Special Representative of the UN Secretary General in Cyprus Ledra Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, attends the reception hosted by the new Special Representative of the United Nations Secretary General in Cyprus, Mr Colin Stewart.

Γεμάτο πρόγραμμα με συναντήσεις και διαβουλεύσεις για Κυπριακό και οικονομία θα έχει από Δευτέρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος μεταξύ άλλων θα δει τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τον Αναπληρωτή Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ και τον ΥΠΕΞ του Λιβάνου. Την Τετάρτη το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ στην οποία θα παρευρεθεί και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Η εκδήλωση, η οποία θα γίνει στο Λήδρα Πάλας, αφορά το θέμα της ισότητας των φύλων

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Ανδρέα Ιωσήφ, Διευθυντή Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, αύριο Δευτέρα, ο Πρόεδρος θα προσφωνήσει τη Σύνοδο του 59ου συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ και αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της κυπριακής οικονομίας και στον τρόπο διαχείρισης που γίνεται από την Κυβέρνηση.

Ακολουθεί την ίδια μέρα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ , παρουσία του Υπουργού Οικονομικών. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στήριξε ουσιαστικά την Κύπρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και διαρκής είναι η προσπάθεια της τράπεζας να χρηματοδοτεί επενδύσεις στην Κύπρο.

Την Τρίτη, 12 Απριλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική στο Τμήμα Πολιτικών και Ειρηνευτικών Υποθέσεων Μιροσλάβ Γιέτζια. Θα συνοδεύεται από το ανώτερο στέλεχος πολιτικών υποθέσεων – υπεύθυνο Κυπριακού Τσαρλς Aνιντόχο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να παρουσιάσει εκ νέου τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όπως και την πρόταση του για τα Μ.Ο.Ε, ενώ θα επαναλάβει την ετοιμότητα και τη βούληση της πλευράς μας για την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα διορισμού ειδικού απεσταλμένου του Γ.Γ του ΟΗΕ στο Κυπριακό.

Ως γνωστό σχετική απόφαση έχει ληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη κατά την τριμερή συνάντηση Γκουτέρες – Αναστασιάδη – Τατάρ μετά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται, επίσης, να αναφερθεί στις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς τόσο στη θάλασσα όσο και επί του εδάφους και στην ανάγκη αναστροφής των έκνομων ενεργειών στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Την Τετάρτη μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού ο Πρόεδρος θα συναντήσει τον Υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης της Ελλάδος Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κύπρο για την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης στον Τομέα της Ψηφιακής Πολιτικής και Κυβερνοασφάλειας με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα καταθέσει το θεμέλιο λίθο του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών «Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη» στην Πανεπιστημιούπολη και θα απευθύνει χαιρετισμό. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί σε εκδήλωση του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ στην οποία θα παρευρεθεί και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ερσίν Τατάρ. Η εκδήλωση, η οποία θα γίνει στο Λήδρα Πάλας, αφορά το θέμα της ισότητας των φύλων.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τα διαπιστευτήρια δέκα νέων Πρέσβεων. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρευρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείων In Business Awards.

Την Παρασκευή θα δεχθεί τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλλαχ Μπου Χαμπίμπ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο.

Επίσης, θα έχει σύσκεψη, με θέμα τη γνωμάτευση για τα νοσηλευτήρια που διενεργούν επεμβάσεις ιδιωτικά. Θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και οι Πρόεδροι του ΟΑΥ και του ΟΚΥΠΥ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.