Σε εκτίμηση μέτρων που λαμβάνονται για κορωνοϊό, προέβη το «υπουργικό συμβούλιο»Σε εκτίμηση των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό και σε συζήτηση πιθανών μέτρων που πρέπει να παρθούν, προέβη σήμερα σε συνεδρία του που διήρκησε έξι ώρες, το «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα.

Σε γραπτή του δήλωση, ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι συζήτησαν σε λεπτομέρεια την συμφωνία που θα υπογραφεί με την Τουρκία όσον αφορά θέματα υγείας και δόθηκαν σχετικές οδηγίες στον «πρέσβη» στην Άγκυρα.

Στα πλαίσια της συμφωνίας, εξήγησε, η Τουρκία θα παραδώσει ασθενοφόρα, 20,000 αντιδραστήρια για δειγματοληπτικές εξετάσεις και δύο μηχανές PCR για την διεξαγωγή εξετάσεων.

Ανέφερε ότι το «υπουργείο υγείας» εξουσιοδοτήθηκε να αγοράσει 15,000 αντιδραστήρια για δειγματοληπτικές εξετάσεις κι ότι δεκαπέντε ειδικοί θα προσληφθούν ώστε να γίνονται περισσότεροι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ο κ. Οζερσάι σημείωσε ότι συζήτησαν και τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται στα οδοφράγματα καθώς και τις αφίξεις από Τουρκία και δόθηκαν οδηγίες στο «υπουργείο υγείας» να λάβει μέτρα για την μείωση του κινδύνου.

Κάλεσε τον κόσμο να εμπιστευτεί την «κυβέρνηση» που έχει ως προτεραιότητα της την δημόσια υγεία και που πήρε αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Αν χρειαστεί, σημείωσε, θα παρθούν επιπρόσθετα μέτρα ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.