Σε εμβολιασμούς καλεί ο Διευθυντής Πνευμονολογικής ΓΝ Πάφου


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


O Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και υπεύθυνος της μονάδας Covid- 19 του Νοσοκομείου Δρ. Άδωνης Ελευθερίου, κάλεσε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα, επικαλούμενος και την προσωπική του εμπειρία τον Μάρτιο του 2020, όταν κινδύνευσε η ζωή του, προσθέτοντας πως το αποκορύφωμα του υφιστάμενου κύματος της πανδημίας στην Κύπρο θα εκδηλωθεί περί το τέλος Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ελευθερίου, στη μονάδα Covid -19  του ΓΝ Πάφου νοσηλεύονται περίπου 19 ασθενείς, σημειώνοντας πως στο Νοσοκομείο της Πάφου δεν μπορούν άμεσα να λειτουργήσουν πρόσθετες κλίνες λόγω του προβλήματος εξαερισμού. Επεσήμανε πως για να λειτουργήσουν πρόσθετες κλίνες πρέπει να κλείσει ο παθολογικός θάλαμος του Νοσοκομείου, σημειώνοντας ωστόσο πως κάτι τέτοιο δεν επιδιώκεται. Είπε ακόμη πως εάν χρειασθεί να γίνουν περισσότερες νοσηλείες θα γίνουν εισαγωγές, όπως εξήγησε, σε άλλα Νοσοκομεία.

Τα φετινά Χριστούγεννα σίγουρα θα είναι αλλιώτικα για όσους μοιράζονται  τον θάλαμο Covid 19 του Γ.Ν Πάφου, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό, είπε και πρόσθεσε: «Αγωνία, άγχος , φόβος, μοναξιά, κούραση, λύπη, χαρά και απόγνωση είναι συναισθήματα που μοιραζόμαστε καθημερινά με τους ασθενείς μας».

Περάσαμε μαζί, ανέφερε περαιτέρω,  “ένα δύσκολο χρόνο, με πίεση, κούραση, άγχος, με λύπη για κάθε ασθενή που χάσαμε ή διασωληνώσαμε, αλλά και με χαρά για κάθε ασθενή που γινόταν καλά και έφευγε για το σπίτι και τους δικούς του”.

Ο Δρ. Ελευθερίου εξήρε το έργο της ομάδας του θαλάμου Covid- 19 του ΓΝ Πάφου για τον επαγγελματισμό της αλλά και για τον σεβασμό του ενός προς τον άλλον αλλά και προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Για το εξαιρετικό αποτέλεσμα εξέφρασε τέλος τις ευχαριστίες του προς όλους ανεξαιρέτως.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.