Σε επέμβαση κήλης θα υποβληθεί ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα υποβληθεί σε επέμβαση κήλης την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Ρώμης, όπου αναμένεται να παραμείνει για «αρκετές ημέρες», ανακοίνωσε το Βατικανό.

Ο 86χρονος Πάπας, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο το 2021, πάσχει από κήλη η οποία «προκαλεί επαναλαμβανόμενα, επώδυνα και επιδεινούμενα» συμπτώματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι.

Ακολούθησε μια σύντομη επίσκεψη στο νοσοκομείο Gemelli στη Ρώμη την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας το Βατικανό δήλωσε ότι υποβλήθηκε σε «κλινικές εξετάσεις».

Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε την Τετάρτη ως συνήθως την εβδομαδιαία γενική ακρόασή του, προτού ετοιμαστεί να κατευθυνθεί στο Gemelli. «Νωρίς το απόγευμα θα υποβληθεί σε λαπαροτομία και χειρουργική επέμβαση στο κοιλιακό τοίχωμα υπό γενική αναισθησία», δήλωσε ο Μπρούνι.

«Η παραμονή στις υγειονομικές εγκαταστάσεις θα διαρκέσει αρκετές ημέρες για να επιτραπεί η φυσιολογική μετεγχειρητική πορεία και η πλήρης λειτουργική αποκατάσταση», ανέφερε το Βατικανό.

Ο ηγέτης των 1,3 δισεκατομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο εδώ και μια δεκαετία, αντιμετωπίζει όλο και περισσότερα προβλήματα υγείας τον τελευταίο χρόνο.

Το 2021 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Gemelli για έναν τύπο εκκολπωματίτιδας, μια φλεγμονή των θυλάκων που αναπτύσσονται στην επένδυση του εντέρου.

Νοσηλεύτηκε επίσης για τρεις νύχτες στα τέλη Μαρτίου με βρογχίτιδα, η οποία θεραπεύτηκε με αντιβιοτικά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy