Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο των επαιτών

Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο των επαιτών που φαίνεται να καταφθάνουν, κυρίως, από την Ελλάδα. Μπορεί να τους συναντίσει κάποιος σε εμπορικά κέντρα, φώτα τροχαίας, στα σπίτια, αφού αρκετοί επαίτες φαίνεται να βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κύπρο με σκοπό… να κάνουν και αυτοί Χριστούγεννα.

Αποτέλεσμα της καθόδου των επαγγελματιών επαιτών είναι να δημιουργείται δυσφορία ανάμεσα στους πολίτες. Εξάλλου, αρκετά είναι τα παράπονα που δέχονται καθημερινά σχεδόν χώροι εστίασης, αφού αρκετοί εκ των επαιτών εισέρχονται σε υποστατικά και αφήνουν διάφορα αντικείμενα συνοδεία κάποιας κάρτας που στις πλείστες των περιπτώσεων αναφέρει ότι έχουν προβλήματα υγείας ή σε άλλες περιπτώσεις -ακόμη χειρότερες- εμφανίζουν χαρτιά για σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ανήλικοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πολίτη».

Αρκετοί στο μεταξύ παρουσιάζουν έγγραφα που αναφέρουν ότι έχουν άδεια για επαιτεία, ωστόσο μόλις πολίτες ζητήσουν να τους το δώσουν για να το διαβάσουν απλώς… απομακρύνονται. Όσον αφορά τους επαίτες στα φώτα τροχαίας, η Αστυνομία ανέφερε στον «Πολίτη» πως η συγκεκριμένη τακτική, αποτελεί αδίκημα καθότι συνιστά παρακώλυση της ελεύθερης κυκλοφορίας.