Σε εξέλιξη αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο

Αεροπορική επιδρομή βρίσκεται σε εξέλιξη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Κίεβο, το οποίο τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, ανακοίνωσε η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση μέσω Telegram.

«Μείνετε στα καταφύγια!», απαίτησε ο Σερχίι Πόπκο, ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

«Όλες οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας βρίσκονται καθ’ οδόν», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος εκφράστηκε μέσω της ίδιας πλατφόρμας κι έκανε λόγο για εκρήξεις στη συνοικία Ντεσνιάνσκι. «Λεπτομέρειες αργότερα», πρόσθεσε.

Ο Κιρίλο Τιμοσένκο, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, ανέφερε και αυτός μέσω Telegram ότι τα συντρίμμια ρωσικού UAV έπεσαν σε δρόμο και προκάλεσαν ζημιές σε κτίριο, προσθέτοντας ότι γίνεται προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν θύματα.

Εξάλλου, ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε χθες Κυριακή το απόγευμα πως κατάφερε βαριές απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις στην Μπαχμούτ, τη μικρή πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που αποτελεί πεδίο σφοδρών εχθροπραξιών εδώ και μήνες.

Περίπου 170 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σκοτώθηκαν στις μάχες για τον έλεγχο της βομβαρδισμένης πόλης προχθές Σάββατο, δήλωσε ο Σερχίι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης του ουκρανικού στρατού.

Πρόσθεσε πως η πόλη έχει μετατραπεί σε «γραμμή παραγωγής θανάτου» για τον ρωσικό στρατό και συμπλήρωσε ότι άλλοι πάνω από 200 Ρώσοι τραυματίστηκαν.

Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει.

Είναι αδύνατη η επαλήθευση με ανεξάρτητο τρόπο των απολογισμών που ανακοινώνουν οι αξιωματικοί των αντιμαχόμενων πλευρών στην ένοπλη σύρραξη που διανύει τον ενδέκατο μήνα της.

Η μάχη για τη Μπαχμούτ συνεχίζεται για μήνες παρότι έχει περισσότερο συμβολική παρά στρατηγική αξία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy