Σε εξέλιξη η αναθεώρηση των κριτηρίων του Θυμέλη, λέει το Υφ. Πολιτισμού

H αναθεώρηση των κριτηρίων του σχεδίου “Θυμέλη”, «βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την αύξηση της βαρύτητας του κριτηρίου της καλλιτεχνικής αξίας και κατ’ επέκταση την επίτευξη ευρύτερης συμμετοχής του συνόλου των θεατρικών φορέων στο σχέδιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Σημειώνει ότι «πρόθεση του Υφυπουργείου είναι η ενίσχυση του διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων με τους θεατρικούς φορείς, διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, Μιχάλη Χατζηγιάννη, ώστε οι όροι που θα διαμορφωθούν να παρέχουν τη δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυση της θεατρικής ανάπτυξης του τόπου».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σχέδιο “Θυμέλη” μεταφέρθηκε αυτούσιο από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του Νόμου «περί Ίδρυσης Υφυπουργείου Πολιτισμού του 2022», χωρίς να υπάρχουν χρονικά περιθώρια βελτίωσης ή αλλαγής των όρων του κατά την εφαρμογή του το 2023.

Παρά ταύτα το Υφυπουργείο Πολιτισμού «διερευνά την δυνατότητα διεύρυνσης του καταλόγου αιτητών που εξασφαλίζουν χορηγία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023».

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού προτίθεται να καταβάλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για αύξηση του κονδυλίου για την εφαρμογή του σχεδίου ‘Θυμέλη’, το 2024», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy