Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ -Στο τραπέζι και η τουρκική προκλητικότητα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ στην οποία συμμετέχει και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα συζητηθούν επείγοντα θέματα και θα εξεταστεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και οι προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία και η κατάσταση στο Λίβανο. Τη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, με θέμα τη διευρυνόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα, είχε ζητήσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας

Διπλωματική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη δεν αναμένεται κάποια συγκεκριμένη απόφαση για επιβολή κυρώσεων. Λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για Άτυπη Σύνοδο και τηλεδιάσκεψη, υπάρχουν περιορισμοί σε σχέση με αποφάσεις που μπορούν να ληφθούν, ανέφερε η ίδια πηγή.