Σε εξέλιξη η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων για την ΑΤΑ (φωτογραφίες – βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη κινητοποιήση των εργαζομένων από όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, οι οποίοι διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το θεσμό της ΑΤΑ και να διεκδικήσουν την πλήρη αποκατάσταση και καθολική απόδοσή της.

Η πανσυνδικαλιστική τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιείται σε όλες τις επαρχίες από τις 12:00 μέχρι τις 15:00.

Δείτε τις φωτογραφίες από όλες τις πόλεις:

Το ΑΚΕΛ μαζί με τους εργαζόμενους της Κύπρου

«Η σημερινή παναπεργία του συνόλου των συνδικαλιστικών οργανώσεων του τόπου είναι η δίκαιη και επιβεβλημένη αντίδραση των εργαζομένων της χώρας απέναντι στην κυβέρνηση Συναγερμού και τους εργοδοτικούς συνδέσμους που αθέτησαν τα συμφωνηθέντα για την ΑΤΑ», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:

«Την ώρα που η ακρίβεια ροκανίζει μισθούς και συντάξεις, κυβέρνηση και εργοδοσία δεν κατανοούν τις τρομερές πιέσεις και τις δυσκολίες που περνούν οι εργαζόμενοι, τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα. Το ΑΚΕΛ απαιτεί πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ και επέκταση της ώστε να καλύψει κάθε εργαζόμενο του τόπου. Το ΑΚΕΛ είναι στο πλευρό του συνδικαλιστικού κινήματος για την υπεράσπιση μιας κατάκτησης που κερδήθηκε πριν από δεκαετίες μετά από σκληρούς εργατικούς αγώνες και που αποτράπηκε η κατάργηση της παρά τους εκβιασμούς Τρόικας και μεγαλοεργοδοσίας.

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές θα κρίνουν και το μέλλον της ΑΤΑ. Η αλλεργία του Αβέρωφ με την ΑΤΑ και τα μασημένα λόγια Χριστοδουλίδη συνιστούν χείρα βοηθείας στην εργοδοσία που ζητά κατάργησή της. Άλλωστε, ο Συναγερμός ποτέ δεν συμβιβάστηκε με την ύπαρξη της ΑΤΑ που την θεωρεί βαρίδι για τα επιχειρηματικά κέρδη. Μόνο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ της αποκατάστασης της ΑΤΑ και επέκτασης της σε όλους τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται σήμερα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.