Σε εξέλιξη τέσσερις έρευνες για τη διαχείριση Τ/κ περιουσιών – «Όργιο αναξιοκρατίας και ρουσφετιού»

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις έρευνες από την Ελεγκτική Υπηρεσία και μια από το Υπουργείο Εσωτερικών, για τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων και βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος ανέφερε ότι η πρώτη έρευνα από την Ελεγκτική Υπηρεσία αφορά 17 εμπορικά καταστήματα στην Πάφο.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή τα ενοίκια δεν ήταν σε λογικά επίπεδα και κάποιες από τις αιτήσεις ήταν εκπρόθεσμες. Μάλιστα εντός της Επιτροπής λέχθηκε ότι τα ενοίκια χαρακτηρίστηκαν σχεδόν χαριστικά.

Ο κ. Κέττηρος είπε ότι υπάρχουν ευθύνες και παρατυπίες για παραχώρηση αυτών των καταστημάτων, ενώ έκανε λόγο για όργιο αναξιοκρατίας και ρουσφετιού. Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη έρευνα θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Κέττηρο η δεύτερη έρευνα αφορά την παραχώρηση 23 επαγγελματικών υποστατικών που είναι εντός των τειχών Λευκωσίας, στην περιοχή της Μαρίνας Λεμεσού και στο εμπορικό κέντρο της Πάφου.


Πρόσθεσε ότι υπάρχει και τρίτη έρευνα που αφορά τους μίσθωση τουρκοκυπριακών περιουσιών από υπαλλήλους της υπηρεσίας διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών, λέγοντας ότι αυτή η έρευνα είναι στα αρχικά στάδια.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Κέττηρος ανέφερε πως η έρευνα από το Υπουργείο Εσωτερικών θα ολοκληρωθεί με καθυστέρηση ενός μηνός καθώς έχουν προκύψει στοιχεία και η αρμόδια λειτουργός ζήτησε ένα μήνα παράταση.

Η δέσμευση, πρόσθεσε, είναι πως οι έρευνες αυτές θα είναι έτοιμες με το άνοιγμα της Βουλής τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.