Σε εξεύρεση πελατών και πωλήσεις επικεντρώνεται η Noble

Η εξεύρεση πελατών και το πού θα πωλείται το αέριο είναι ένα από τα βασικά ζητήματα στα οποία επικεντρώνεται η Noble Energy στο σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’, σύμφωνα με δηλώσεις του Εκτελεστικού Διευθυντή της Noble Energy David Stover.

Μιλώντας μετά που έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, ο κ. Strover είπε ότι στις αρχές αυτής της εβδομάδας βρισκόταν στο Ισραήλ για επαφές με την Κυβέρνηση της χώρας και συνεχίζει τις επαφές με την κυπριακή Κυβέρνηση, καθώς και με τα γραφεία τους στο Ισραήλ και την Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις αυτές αφορούν ενημέρωση από τη Noble Energy για τα σχέδια της αναφορικά με το κοίτασμα «Αφροδίτη», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί υπάρξει πρόοδος και σημειώνοντας ότι η BG Group αποτελεί ένα δυνατό συνέταιρο τους που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του έργου.

«Το κύριο θέμα για το έργο τώρα, καθώς εξετάζουμε τα επόμενα βήματα, είναι οι προσπάθειες μας να βρούμε πελάτες και πού θα πωλούμε το αέριο και αυτό είναι ένα από τα βασικά ζητήματα στα οποία επικεντρωνόμαστε ώστε να υποστηρίξουμε την οικονομική ανάπτυξη του έργου», είπε.

Ερωτηθείς για τα χρονοδιαγράμματα, είπε ότι αυτά θα εξαρτηθούν από την πελατεία που θα υπάρξει και τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν. Όταν εξασφαλίσει κανείς δεσμευτικές πωλήσεις ή μια συγκεκριμένη βάση πελατών μπορεί να θέσει καλύτερα ένα χρονοδιάγραμμα. «Αυτό θα είναι το επόμενο βασικό μας βήμα», κατέληξε.

Εξάλλου ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητήθηκε το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’, οι επαφές του κ. Stover στην περιοχή και, βεβαίως, άλλες προοπτικές που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ιδιαίτερα υπό το φως του τρίτου γύρου αδειοδότησης που θα προκηρύξει σύντομα η Κυπριακή Δημοκρατία».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκμετάλλευσης (του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’) ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι “ανέμεναν την είσοδο της BG στο τεμάχιο 12, επισημοποιήθηκε, οπότε ενημέρωσα σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι εντός των επόμενων ημερών θα επαναρχίσουν οι συζητήσεις για ολοκλήρωση του σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής για την εκμετάλλευση του ‘Άφροδίτη’».

Σε ερώτηση αν έχουν διαφοροποιηθεί τα χρονοδιαγράμματα για το πότε η Κύπρος θα έχει το δικό της φυσικό αέριο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε οποιαδήποτε διαφοροποίηση. Αναμένουμε εντός των επόμενων ημερών να λάβουμε τα σχόλια, τώρα που και η BG θα μπορεί να τα παραθέσει ως μέρος της Κοινοπραξίας και από κει και πέρα θα μπούμε σε συζήτηση ξανά μαζί με την Κοινοπραξία».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.