Σε έξι δόσεις θα πληρωθούν οι κορονο-οφειλές προς τον ΦΠΑ


Σε έξι δόσεις και χωρίς πέναλτι θα πληρωθούν οι οφειλές προς τον ΦΠΑ, για τις οποίες είχε ανασταλεί η υποχρέωση καταβολής λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Το θέμα αφορά οφειλές ΦΠΑ για τις περιόδους που έχουν λήξει την 29η Φεβρουαρίου, την 31η Μαρτίου και την 30ή Απριλίου του 2020. Με βάση την προηγούμενη νομοθεσία οι πιο πάνω οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ περίπου, έπρεπε να πληρωθούν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Ωστόσο η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε χθες ομόφωνα στην αλλαγή της νομοθεσίας η οποία δίνει την ευχέρεια στους εμπλεκόμενους να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε έξι δόσεις, δηλαδή μέχρι τις 10 Απριλίου 2021.

Τέλος το αφορολόγητο για διπλωματικές αποστολές Εν τω μεταξύ η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα δεύτερη νομοθεσία, ώστε πρόσωπα τα οποία εργοδοτούνται με σύμβαση ως επιτόπιο προσωπικό σε διπλωματικές αποστολές της Δημοκρατίας στο εξωτερικό και δεν αποτελούν μέλη της δημόσιας υπηρεσίας να υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος.

Μέχρι σήμερα τα υπό αναφορά πρόσωπα εξαιρούνταν απ΄αυτή την υποχρέωση. Μάλιστα το θέμα συζητήθηκε επανειλημμένα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, αφού υπήρχαν αντιδράσεις για την αλλαγή της νομοθεσίας.

Παρά ταύτα η Επιτροπή αποφάσισε να οδηγήσει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News