Σε φρικτές αμερικάνικες εικόνες οδηγεί ο ρατσισμός τους!

Του Γιάννη Κακαρή


Από την αρχή της πανδημίας, μια – μια οι κινήσεις της κυβέρνησης αποκαλύπτουν και στον τελευταίο πολίτη που την πίστωνε με «το κάλο των προθέσεών» της ότι πόρρω απέχουν από το καλό της κοινωνίας. Κυρίως οι περιπτώσεις που αφορούν το προσφυγικό δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για διαφορετική εκτίμηση, από το ότι σπέρνουν ρατσισμό και ξενοφοβία. Οι δηλώσεις και ενέργειες είναι σχεδόν αδύνατον να καταγραφούν σε μερικές λέξεις, ωστόσο τα τεκταινόμενα στο κέντροστρατόπεδο συγκέντρωσης Πουρνάρα και οι δηλώσεις για τζιχαντιστές που ζουν ανάμεσά μας, δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητες.

Αρχικά το ανοικτό κέντρο φιλοξενίας στην Πουρνάρα (στο οποίο θα έπρεπε να διαμένουν το μέγιστο μέχρι 72 ώρες), μετατράπηκε σε κλειστό «λόγω κορονοϊού», ενώ στη συνέχεια παρέμεινε κλειστό με τη δικαιολογία ότι δήθεν παρουσιάστηκαν 30 κρούσματα ψώρας. Έτσι η κυβέρνηση έλυσε το πρόβλημα αφού δεν θα χρειαστεί να κυκλοφορούν ανάμεσά μας «λεκιάζοντας» τον πολιτισμό και τις ελληνικές μας αξίες! Τόσο ελληνικές οι αξίες που οι άνθρωποι πρέπει να διαμένουν σε τσαντίρια, στις λάσπες, χωρίς σαπούνι και επαρκή μέτρα υγειονομικής προστασίας. Χωρίς να έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη και με τις αιτήσεις τους για άσυλο σχεδόν να μην εξετάζονται. Αργότερα ήρθαν οι δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών στην εφ. «Αλήθεια» για να μας πει ότι υπάρχουν ανάμεσά μας 17 τρομοκράτες, σπέρνοντας το φόβο και την προκατάληψη.

Στο καπάκι ήρθαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζηγιάννη, ο οποίος υπέδειξε ότι στη Χλώρακα διαμένουν άτομα που έχουν στενές σχέσεις με τους τζιχαντιστές. Κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται αφού η Αστυνομία δεν έχει τέτοιες πληροφορίες. Αν ξέρει κάτι περισσότερο, καλό θα ήταν να καταθέσει τα στοιχεία στην Αστυνομία και να μην κρύβεται πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα. Δεν ξέρω αν απλά κουράστηκαν να κρατούν τα προσχήματα και πέταξαν την κουκούλα του φιλελεύθερου-δημοκράτη. Αν προσπαθούν να συγκρατήσουν χαμένες ψήφους που διαρρέουν προς το ΕΛΑΜ ή και τα δύο μαζί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σπέρνουν ρατσισμό και μισαλλοδοξία καλλιεργώντας το φόβο ότι ανάμεσά μας ζουν τρομοκράτες και τζιχαντιστές, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή θέλουν να μας εξολοθρεύσουν. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η δήλωση του κ. Νίκου Νουρή ότι «έχει συντελεστεί μια δημογραφική αλλαγή» στη Χλώρακα, του τύπου «οι ξένοι μάς αλλοιώνουν τον πολιτισμό» ή ότι «μας παίρνουν τις δουλειές». Κάτι παρόμοιο με τη θέση του ΕΛΑΜ ότι «οι πρόσφυγες αποτελούν μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του εθνικού και κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας». Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δούμε και στον τόπο μας σκηνές «απείρου κάλλους», όπως αυτή που μας προσέφερε απλόχερα το «αμερικάνικο όνειρο» την περασμένη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.