Σε Γενικό Εισαγγελέα και Αστυνομία οι τάχα «τοξικές ουσίες» στα τεστ

Στον Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία θα αποταθεί ο υπουργός Υγείας  Μιχάλης Χατζηπαντέλας, προκειμένου να διερευνηθεί το κατά πόσον προκύπτουν αδικήματα όσον αφορά τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, για εντοπισμό τοξικής και καρκινογόνου ουσίας στις μπατονέτες που χρησιμοποιούνται κατά τη διενέργεια των τεστ για τον κορωνοϊό.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΔιαβάστε επίσης: 

Αναστολή rapid test/PCR μέχρι την απόδειξη ασφάλειάς τους, ζητά η συντεχνία Ισότητα

Το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το εργαστήριο που φέρεται να διενήργησε τη συγκεκριμένη ανάλυση δεν είναι διαπιστευμένο για τον έλεγχο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Για παραπληροφόρηση και fake news έκανε λόγο στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Χημικών Λεόντιος Φιλοθέου, αφού η συγκεκριμένη ουσία είναι κατά χιλιάδες πιο κάτω από το όριο ασφαλείας.

Ο κύριος Φιλοθέου είπε ότι πρόκειται για μια ομάδα ατόμων που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο και παραπληροφορούν τον κόσμο φοβίζοντας τον με τον κίνδυνο του καρκίνου.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα αέριο που χρησιμοποιείται με πολύ αυστηρά πρότυπα και αυστηρά όρια ασφαλείας.

Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό υπάρχουν αυστηροί κανόνες και γίνονται αυστηροί έλεγχοι που διασφαλίζουν ότι μετά την αποστείρωση, η ουσία αυτή αφαιρείται και τυχόν υπολείμματα της βρίσκονται αρκετά κάτω από τα εθνικά και διεθνή όρια ασφαλείας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.