Σε γηροκομείο εντοπίστηκαν τα 7 από τα κρούσματα της ιχνηλάτησης, άλλοι 3 εργάζονται σε Κέντρο Αποκατάστασης

Τα 7 από τα κρούσματα της ιχνηλάτησης που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα είναι από το γηροκομείο Τιμόθειο στην Επαρχία Λευκωσίας, όπου είχε εντοπιστεί κρούσμα τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, τα συνολικά 8 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 είναι διαμένοντες στη συγκεκριμένη Στέγη Φροντίδας Ηλικιωμένων και δεν είναι μέλη του προσωπικού.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, τα 3 κρούσματα που εντοπίστηκαν από το πρόγραμμα ελέγχου εργαζομένων σε γηροκομεία/κλειστές δομές είναι εργαζόμενοι στο Κέντρο Αποκατάστασης Εκάλη, στην Λεμεσό.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 107 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από σύνολο 3.679 εργαστηριακών διαγνώσεων το τελευταίο 24ωρο. Από 369 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 73 κρούσματα, ενώ από 107 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.