Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση από το Τμ. Μετεωρολογίας – Επιστρέφουν τα 40αρια

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία καθώς η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει σήμερα γύρω στους 40 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό και στους 32 στα υψηλότερα ορεινά. Η προειδοποίηση θα έχει ισχύ μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σχετικά θερμή και ξηρή αέρια μάζα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Σταδιακά, στα νότια και νοτιοδυτικά παράλια, θα καταστούν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, στα υπήνεμα ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα τοπικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα προσήνεμα, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη, αλλά την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμαίνεται γενικά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.