Σε Ισραήλ, Αγγλία και Πολωνία εστιάζει η ΕΤΑΛ

Άρχισαν να αποδίδουν οι στοχευμένες δράσεις και επαφές για προβολή της πόλης και της υπαίθρου της Λεμεσού ως τουριστικού προορισμού

Σημαντική παρουσία κατέγραψε η Λεμεσός στο Ισραήλ με τη συμμέτοχή της στην 29η τουριστική έκθεση (International Mediterranean Tourism Market) που διοργανώθηκε πριν από λίγες μέρες στο Τελ Αβίβ, εκπροσωπούμενη από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού.

Επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο η ΕΤΑΛ συμμετέχει σε εκθέσεις και άλλες τουριστικές δράσεις στο Ισραήλ (ακόμα και την περίοδο του κορονοϊού), στα πλαίσια των προσπαθειών για προβολή της Λεμεσού σε τουριστικούς πράκτορες και Μέσα Ενημέρωσης που έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τους τον τουρισμό αλλά και οργανωμένους φορείς εναλλακτικούς τουρισμού (ποδηλάτες κ.λπ.), η διευθύντρια της ΕΤΑΛ, Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, μας ανέφερε ότι στη διάρκεια της φετινής έκθεσης «είχαμε επαφές με αρκετούς bloggers οι οποίοι ασχολούνται με ταξίδια αλλά και με εξειδικευμένους πράκτορες που ασχολούνται με αθλητικό τουρισμό (μαραθώνιους κ.λπ.)».

Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν η δημιουργία στοχευμένων συνεργασιών και ενδεικτικό της θετικής ανταπόκρισης που υπήρξε είναι το γεγονός ότι «μία εβδομάδα μετά την έκθεση ήρθαν στη Λεμεσό κάποιοι πολύ δημοφιλείς travel bloggers, όπως η Liat Lavi και η Galit Kedar, οι οποίοι με βάση το πρόγραμμα που τους ετοιμάσαμε ξεναγήθηκαν σε σημαντικούς χώρους της πόλης μας».

Ειδικότερα, κινήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, επισκέφθηκαν τους χώρους του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου, όπου ξεναγήθηκαν από τον διευθυντή Μίμη Σοφοκλέους, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάποιες εκδηλώσεις του καρναβαλιού και της Καθαρής Δευτέρας που διοργανώθηκαν στη Λεμεσό, ενώ πραγματοποίησαν και επισκέψεις σε κάποια χωριά με τουριστικό ενδιαφέρον.

«Τόσο εντυπωσιάστηκαν, που ήδη άρχισαν να κάνουν σχετικές αναρτήσεις, προτείνοντας οικογενειακές και παρεΐστικες διακοπές στη Λεμεσό και κάποιοι άλλοι προβάλλοντας την πόλη και την επαρχία μας ως ιδανικό προορισμό διακοπών για εκείνους που προτιμούν να έρθουν σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους και να βιώσουν την καθημερινότητα των ντόπιων».

Παράλληλα, όπως αναφέρει η κα Μιχαηλίδου, υπάρχει ήδη για την περίοδο μέχρι και τον Απρίλιο συνεργασία με το Bike Panel του Ισραήλ, που είναι μια πλατφόρμα για ποδηλάτες με 26.000 χρήστες το μήνα. Στην πλατφόρμα προωθούνται τόσο ο προορισμός Λεμεσός όσο και οι ποδηλατικές διαδρομές στην περιφέρεια με όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τις διακρίνουν.

Με δεδομένο ότι η αγορά του Ισραήλ είναι πολύ σημαντική για την περιφέρεια της Λεμεσού, και παρουσιάζει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, με πολύ αισιόδοξα μηνύματα για το 2023, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού θα συνεχίσει τις προωθητικές προσπάθειες με σειρά επιπρόσθετων δράσεων που προγραμματίζει στην αγορά του Ισραήλ.

Η διευθύντρια της ΕΤΑΛ επισημαίνει και το γεγονός ότι πέραν από τις τουριστικές αφίξεις, η Λεμεσός προσελκύει και σημαντικό αριθμό επενδυτών από το Ισραήλ, οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον που προσφέρει η πόλη μας.

Αναφερόμενη γενικότερα στις προοπτικές για τη φετινή τουριστική περίοδο για την Κύπρο και ειδικότερα στο τι μπορεί να περιμένει η Λεμεσός να αποκομίσει ως τουριστικός προορισμός, η κα Μιχαηλίδου τονίζει ότι τα μηνύματα είναι πολύ καλά.

Πέραν από την προβολή που έγινε στο Ισραήλ και την ανταπόκριση που υπήρξε από τη γειτονική χώρα, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού ετοιμάζεται τώρα να προχωρήσει με μια σειρά από virtual παρουσιάσεις σε 450 περίπου τουριστικούς συμβούλους της Αγγλίας, οι οποίοι δουλεύουν από το σπίτι τους, «για να τους βοηθήσουμε να πουλήσουν τον προορισμό μας…» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διευθύντρια της ΕΤΑΛ.

Όπως επισημαίνει, οι παρουσιάσεις αυτές ολοκληρώνονται με ένα κουίζ με ερωτήσεις που αφορoύν τη Λεμεσό (π.χ. για το παραλιακό μέτωπο, για κάποια αξιόλογα σημεία της πόλης κ.λπ.), το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για να έχουμε την ουσιαστική προσοχή τους, αφού θα μπορούν να διεκδικήσουν και κάποια δώρα.

Επιπλέον, η ΕΤΑΛ ετοιμάζεται για μια ακόμα εξόρμηση στα τέλη του Μάρτη και στην Πολωνία, όπου έχει προγραμματιστεί να γίνουν παρουσιάσεις της Λεμεσού σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις, στις οποίες διαφαίνεται αρκετό ενδιαφέρον από ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλους τουριστικούς φορείς.

Χρήστος Χαραλάμπους

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.