Κοριτσάκι 20 μηνών νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και εντός της ημέρας ή και αύριο αναμένεται το αποτέλεσμα από το τεστ για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρίου Νοσοκομείου Αβραάμ Ηλία, το κοριτσάκι που μεταφέρθηκε από τις Βρετανικές Βάσεις εισήλθε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης λόγω των συμπτωμάτων του. Πρόσθεσε ότι το παιδάκι δεν έχει ιατρικό ιστορικό, ούτε ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στο Μακάρειο βρέφος τριών μηνών το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Το βρέφος παραμένει στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και η κλινική του κατάσταση είναι καλή και είναι απύρετο. Ο κ. Ηλία ανέφερε ότι θα μείνει στο νοσοκομείο για να παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας του και εξέφρασε την άποψη ότι τα επόμενα 2-3 24ωρα αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Ο κ. Ηλία ανέφερε ότι η συμπτωματολογία στα παιδιά είναι ήπια σημειώνοντας ωστόσο ότι τα παιδιά αποτελούν σημαντική δεξαμενή μετάδοσης του ιού σε ευπαθείς ομάδες. Συνέστησε προσοχή και απομάκρυνση από παππούδες και γιαγιάδες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει πάρει «φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο του Μακάρειου, καθώς γονείς καλούν για να μάθουν εάν είναι ασφαλές να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο. Ο κύριος Ηλία ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς, ούτε το προσωπικό.