Σε «καλό κλίμα» η άτυπη συνάντηση ιατρών και ΟΚΥπΥ για απογευματινά ωράρια

Αναμένεται τώρα η συνεδρία της ad hoc Επιτροπής για το θέμα

Βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση φαίνεται να έγιναν χθες από ΟΚΥπΥ και συντεχνίες ιατρών, ώστε σύντομα να βρεθεί η χρυσή τομή για λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων των δημοσίων νοσηλευτηρίων και κατά τα απογεύματα. Η χθεσινή άτυπη συνάντηση ΟΚΥπΥ, ΠΑΣΥΚΙ και Κλάδου Ιατρών ΠΑΣΥΔΥ για το συγκεκριμένο θέμα έγινε σε «καλό κλίμα». Αν και δεν ξεκαθάρισαν οι όροι με τους οποίους θα εφαρμοστεί η απογευματινή λειτουργία, συντεχνίες και Οργανισμός φαίνεται να συζητούν συγκερασμό των δύο προτάσεων που τέθηκαν στο τραπέζι, από ΟΚΥπΥ και Υπουργείο Υγείας αντίστοιχα. Για όσα συζητήθηκαν μεταξύ Οργανισμού και ιατρών θα ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας, ώστε να συγκληθεί συνεδρία της ad hoc Επιτροπής που συστάθηκε, υπό την προεδρία της γενικής διευθύντριας του Υπουργείου, με την ελπίδα να προχωρήσει σύντομα το ζήτημα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ γενικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Χρίστης Λοϊζίδης, επισημαίνει πως στην άτυπη συνάντηση ανταλλάχτηκαν θέσεις και προτάσεις και σύντομα θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση. Όπως δήλωσε στο κρατικό κανάλι, η συνάντηση έγινε σε «πολύ καλό κλίμα».

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, τόνισε πως η συνάντηση ήταν άτυπη, γι’ αυτό και έγινε μια πιο ελεύθερη συζήτηση, καθώς υπήρχε η δυνατότητα παράθεσης ενός ευρύτερου φάσματος ιδεών για το θέμα. Σημείωσε ότι η συζήτηση έγινε λαμβάνοντας υπόψη και τις δύο προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι. Υπογράμμισε δε, ότι οι γιατροί ποτέ δεν αρνήθηκαν να δουλέψουν απόγευμα, ωστόσο σημείωσε πως δεν είναι απλό να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, αφού αν, για παράδειγμα, μετακινήσεις ένα γιατρό μιας κλινικής από το πρωί και τον βάλεις απόγευμα, ενδεχομένως να δημιουργούνται κενά.

Ειρηναίος Πίττας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.