Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μαυρογιάννη-ΕΔΕΚ

Γόνιμη και εποικοδομητική, υπήρξε η σημερινή συνάντηση του ανεξάρτητου υποψηφίου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, με την ηγεσία της ΕΔΕΚ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη συνάντηση, τέθηκαν στο τραπέζι το σύνολο των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την κυπριακή κοινωνία, αλλά και οι προοπτικές συνεργασίας εν όψει των Προεδρικών εκλογών.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μαυρογιάννης επισήμανε ότι, συζητήθηκαν μία σειρά από ζητήματα. Σε αρκετά εξ αυτών, διαπιστώθηκε η ύπαρξη κοινού οράματος και κοινής προσέγγισης. Σε ορισμένα άλλα, πρόσθεσε, αποτυπώθηκαν κάποιες διαφοροποιήσεις, χωρίς να αποκλείεται μέσα από συζητήσεις και συναντήσεις να διαμορφωθούν ισχυρές γέφυρες συνεργασίας. Κλείνοντας, εξέφρασε παράλληλα τον σεβασμό του προς τις διαδικασίας και διαβουλεύσεις που διενεργούν τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ.
Συνάντηση Με Εδεκ 01 Scaled

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, τόνισε ότι η συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική. Υπογράμμισε πως, μέσα από μία διεξοδική και σε ορισμένα ζητήματα σε βάθος συζήτηση θεμάτων, καταγράφηκαν ουσιαστικές συγκλίσεις όπως επίσης και κάποιες αποκλίσεις ή διαφοροποιήσεις.

Επισήμανε ότι υπάρχει δυνατότητα και περιθώριο περαιτέρω συζητήσεων, αν και εφόσον η απόφαση της ΕΔΕΚ είναι συμπόρευση στις επόμενες προεδρικές εκλογές με υποψήφιο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ώστε να επιτευχθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές συγκλίσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy