«Σε καμιά άλλη διοργάνωση δεν αφαιρέθηκε σημαία από αγώνα» -Λήξαν το συμβάν για τους διοργανωτές

Λήξαν χαρακτήρισε το συμβάν με την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας, μαζί με τις σημαίες των υπόλοιπων συμμετεχόντων, στην Πλατεία Κένεντυ, ο Διευθυντής της διοργάνωσης του Cyprus Gran Fondo by Skoda.presented στην Πάφο Μιχάλης Χατζηιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χατζηιωάννου ανέφερε πως ως διοργανωτές ενός παγκόσμιου αγώνα ζήτησαν την άδεια από τον Δήμο Πάφου για την τοποθέτηση των σημαιών στην πλατεία Κένεντυ, που είναι το σημείο των εγγραφών και του κέντρου του αγώνα.

Ζητήθηκε, συνέχισε, η τοποθέτηση σημαιών από τις 39 διαφορετικές χώρες, που συμμετέχουν. Στους αγώνες, είπε, ενδεικτικά συμμετέχουν 500 αθλητές και αθλήτριες από τέσσερις ηπείρους και ανάμεσα στις χώρες είναι και η Τουρκία.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, θα έπρεπε να υπάρχει και η τουρκική σημαία, προσθέτοντας πως «εγκρίθηκε από τον Δήμο Πάφου, τοποθετήθηκαν οι σημαίες και μετά ενημερώθηκα ότι η τούρκικη σημαία κατέβηκε».

[yarpp]

Επεσήμανε ωστόσο πως για τους διοργανωτές το θέμα θεωρείται λήξαν, αφού υπάρχει αυτή η ευαισθησία.

Σημειώνεται πως ο αγώνας Cyprus Gran Fondo by Skoda.presented θεωρείται ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας στην Κύπρο.

Είπε τέλος πως σε καμία άλλη διοργάνωση δεν έχει αφαιρεθεί η τουρκική σημαία, σημειώνοντας ωστόσο πως στο εξωτερικό οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy