Σε καραντίνα έχει τεθεί και η Ορθοπεδική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας καθώς ασθενής επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για πρόσωπο που εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από τραυματισμό του και στην πορεία της νοσηλείας του εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, σήμανε συναγερμός στη Κλινική, με στόχο να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.
Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα και αναμένεται ότι θα ληφθούν δείγματα από όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα, προσωπικό και ασθενείς. Την ίδια ώρα, διερευνάται το ιστορικό του ασθενή, ώστε να διαπιστωθεί πώς μολύνθηκε από τον ιό και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του.

Για το λόγο αυτό όλοι οι ασθενείς και το προσωπικό της Κλινικής πρόκειται να δώσουν δείγμα ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Μετά τη είδηση, ο ΟΚΥΠΥ συνεδριάζει αυτή τη στιγμή και αξιολογεί την κατάσταση που έχει προκύψει έτσι ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.