Σε καραντίνα πόλη 9 εκ στην Κίνα λόγω έξαρσης κρουσμάτων

Η βορειοανατολική πόλη Τσανγκτσούν της Κίνας με εννέα εκατομμύρια πληθυσμό μπαίνει σε καραντίνα, καθώς η χώρα καταγράφει τη χειρότερη αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού τα τελευταία δύο χρόνια.

Μόνο ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό θα επιτρέπεται να βγαίνει έξω κάθε δύο ημέρες για να αγοράζει τα καθημερινά απαραίτητα ψώνια, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η Σαγκάη κλείνει τα σχολεία της, με άλλες πόλεις να χρησιμοποιούν στοχευμένα lockdown και μαζικές διαγνωστικές εξετάσεις, για να περιορίσουν το ξέσπασμα που προκαλείται από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα υιοθετήσει ταχείες δοκιμές αντιγόνου για πρώτη φορά. Ο ιός έχει κτυπήσει έντονα τους οίκους ευγηρίας στο Χονγκ Κονγκ, με περίπου το 60 τοις εκατό από τους σχεδόν 3.000 θανάτους από τον ιό εκεί τους τελευταίους δύο μήνες να σημειώνονται σε κλειστές δομές φροντίδας.

Σε μια άλλη εξέλιξη η United Airlines στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους της που ήταν σε άδεια άνευ απολαβών να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ο κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 6.026.306 ανθρώπους από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με καταμέτρηση την Παρασκευή του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από Covid με 965.464, ακολουθούμενες από τη Βραζιλία με 654.086 και την Ινδία με 515.714. Λαμβάνοντας υπόψη την υπερβολική θνησιμότητα που συνδέεται με την Covid, ο ΠΟΥ εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός θανάτων θα μπορούσε να είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.