Σε καταφύγιο ζώων το ΑΚΕΛ – Στην Επ. Περιβάλλοντος θέτει το θέμα της θανάτωση ζώων

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον ΓΓ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου επισκέφθηκε σήμερα το καταφύγιο προσωρινής κράτησης αδέσποτων σκύλων στην Κοκκινοτριμιθιά, το οποίο διαχειρίζεται η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, Simba Animal Aid Cyprus Unified Pound.

Dsc06930 Scaled

Δυστυχώς το καταφύγιο όπως ενημέρωσε το ΑΚΕΛ  η διεύθυνση του, αντιμετωπίζει αρκετές οικονομικές δυσκολίες αφού οι Δήμοι οι οποίοι φέρουν την ευθύνη για τα καταφύγια, δεν συνεισφέρουν όσο θα έπρεπε αφού αντιμετωπίζουν και αυτοί τα δικά τους προβλήματα.


Dsc06895 Scaled

Το καταφύγιο χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση έτσι ώστε οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων να βελτιωθούν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. Επιπρόσθετα οι εθελοντές του καταφυγίου αναφέρθηκαν στον υποχρεωτικό χρόνο κράτησης αδέσποτων ζώων στα καταφύγια, ο οποίος φτάνει μόνο τις 15 μέρες, δίνοντας το δικαίωμα στους διαχειριστές καταφυγίων να θανατώνουν τα ζώα, αφού μετά την περίοδο αυτή δεν τους παρέχεται καμία οικονομική στήριξη. Το ΑΚΕΛ θα αναδείξει το ζήτημα μέσω της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για να δούμε κατά πόσον επεκταθεί η διάρκεια σε αρχικό στάδιο.

Dsc06856 Scaled

Ο Γενικός Γραμματέας παρέδωσε από μέρους της ΚΕ του ΑΚΕΛ συμβολική εισφορά στο καταφύγιο, με την ελπίδα ότι θα βρεθούν οι λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, αναλαμβάνοντας δέσμευση από μέρους του ΑΚΕΛ για ανάδειξη στο μέγιστο δυνατό βαθμό των ζητημάτων ευημερίας των ζώων.

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευσαν στην επίσκεψη η Μαρίνα Νικολάου, Βουλεύτρια του ΑΚΕΛ και η Χριστίνα Νικολάου Επικεφαλής του Γραφείου Περιβάλλοντος της ΚΕ ΑΚΕΛ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.