Σε κλίμα κατάνυξης η ακολουθία του επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η ακολουθία του επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή, τον καθεδρικό ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η ακολουθία τελέστηκε παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και πολλών πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών.

«Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και φορτισμένης συγκινησιακά ατμόσφαιρας εψάλησαν τα ωραιότατα τροπάρια του Κανόνα του Μεγάλου Σαββάτου, τα εγκώμια και τα ευλογητάρια, με την αθρόα συμμετοχή των κατοίκων της πρωτεύουσας», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «κλιμάκια τής Εθνικής Φρουράς συνόδευαν συνεχώς το ενταφιασμένο σώμα τού Θεανθρώπου Ιησού».

Τελέστηκε, επίσης, η καθιερωμένη περιφορά του επιταφίου και η διέλευση των πιστών κάτω από αυτόν, με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα.

«Η ακολουθία ολοκληρώθηκε με την εναπόθεση του κεκοιμημένου Ιησού επί της Αγίας Τραπέζης, ψαλλομένου του τροπαρίου «Ὁ εὐσχήμων Ἰωσήφ…κηδεύσας ἀπέθετο» και με την ανάγνωση τού 12ου Ευαγγελίου τού χθεσινού Όρθρου», καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.