Υπ.Υγείας: Αντλούμε δύναμη από τα αποτελέσματα – Το μικρότερο Lockdown που είχαμε σε σχέση με άλλες χώρες

Σε κομβικό σημείο βρίσκεται η προσπάθεια για αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, δηλώνει ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος καλεί όλα τα οργανωμένα σύνολα και τους πολίτες «να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βγούμε νικητές». Την ίδια ώρα αναγνωρίζει ότι έγιναν λάθη, για τα οποία εκφράζει λύπη, σημειώνοντας ότι «αντλούμε δύναμη από τα αποτελέσματα, που κατατάσσουν την Κύπρο ανάμεσα στις χώρες με τους λιγότερους θανάτους από τον ιό και τις μικρότερες περιόδους σε lockdown».

«Από αύριο η Κύπρος κάνει ένα βήμα για επιστροφή σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Αυτό το βήμα είναι το αποτέλεσμα πολύμηνων θυσιών, για τις οποίες οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον κάθε πολίτη χωριστά και σε όλους συλλογικά», αναφέρει ο Υπουργός Υγείας σε γραπτή δήλωσή του.

Προσθέτει ότι «η μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης βρίσκεται πλέον σε κομβικό σημείο».

«Δέκα πέντε μήνες μετά την εμφάνισή του, ο ιός απέδειξε ότι είναι τόσο απρόβλεπτος ώστε να μην τον περιφρονούμε», σημειώνει, εκφράζοντας ωστόσο τη βεβαιότητα ότι «μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε, με την τήρηση απλών υγειονομικών μέτρων και με τον εμβολιασμό».

Αυτά, αναφέρει ο κ. Ιωάννου, «είναι τα δύο όπλα που διαθέτουμε και με αυτά θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα, ώστε να δώσουμε ακόμη μια μάχη, ίσως την πιο καθοριστική».

«Με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τον έλεγχο του πληθυσμού και με την επιτάχυνση του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος, η Κύπρος επιχειρεί ένα σημαντικό βήμα για έξοδο από την αβεβαιότητα», προσθέτει.

Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει όλους τους πολίτες ότι «εργαζόμαστε ακατάπαυστα, μέρα και νύχτα, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, για αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία».

Μια προσπάθεια, αναγνωρίζει, «η οποία δεν είναι χωρίς λάθη, για τα οποία εκφράζω λύπη». «Αντλούμε δύναμη από τα αποτελέσματα, που κατατάσσουν την Κύπρο ανάμεσα στις χώρες με τους λιγότερους θανάτους από τον ιό και τις μικρότερες περιόδους σε lockdown», σημειώνει.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «η επιδημιολογική εικόνα δεν είναι ιδανική και δεν πρόκειται να την ωραιοποιήσω». Είναι όμως, αναφέρει, «σαφώς βελτιωμένη και καλύτερα διαχειρίσιμη, σε βαθμό που μας επιτρέπει να άρουμε αρκετούς περιορισμούς για να ξεκλειδώσουμε την οικονομία και να επαναφέρουμε την κοινωνική δραστηριότητα».

Ο Υπουργός Υγείας καλεί «όλους τους πολίτες, τις πολιτικές δυνάμεις, τον επιχειρηματικό κόσμο, τους κοινωνικούς εταίρους, τα οργανωμένα σύνολα, τον κάθε ένα ξεχωριστά, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βγούμε νικητές».

«Από αύριο, η καθημερινότητά μας θα αρχίσει να βελτιώνεται. Δεν θέλουμε να κάνουμε άλλο βήμα προς τα πίσω. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για κάτι τέτοιο. Το οφείλουμε στη χώρα μας και στη συνείδησή μας», καταλήγει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.