Σε μερική στάση πληρωμών προχωρούν αρκετοί δήμοι λόγω Κορωνοϊού

Σε μερική στάση πληρωμών προχωρούν αρκετοί δήμοι και κυρίως οι τουριστικοί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Ανδρέας Βύρας σημείωσε ότι οι δήμοι, είναι ίσως οι μόνοι που δεν έλαβαν ως τώρα, ούτε ένα σεντ και καταγράφουν μείωση εσόδων μέχρι και 25%.

Επίσης, ο κ. Βύρας έκανε λόγο για μια δύσκολη περίοδο, σημειώνοντας ότι κάποιοι δήμοι σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν μεθόδους εκτός κανονισμών, ώστε να συνεχίσουν να καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Όπως είπε, υπάρχουν σκέψεις να χρησιμοποιήσουν χρήματα από ειδικά ταμεία και από Ταμεία Συντάξεως του προσωπικού τους.

Ανέφερε ακόμα ότι η Ένωση είχε ήδη επαφές με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, προσθέτοντας ότι συμφώνησαν να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι στιγμής. Ο πρόεδρος της Ένωσης ξεκαθάρισε ότι αν δεν ανταποκριθεί άμεσα η κυβέρνηση, τότε η Ένωση θα αξιολογήσει τα επόμενά της βήματα, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα που προέκυψε, ελέω κορωνοϊού.