Σε μια αξιοπρεπή ζωή για όλους τους νοσούντες με AIDS προσβλέπει η Βουλή, είπε η Α. Δημητρίου

Σε μια αξιοπρεπή ζωή για όλους τους συνανθρώπους μας, που νοσούν με AIDS, απαλλάσσοντάς τους κατά το δυνατόν από το αίσθημα του πόνου και εξαλείφοντας παράλληλα κάθε είδους διάκριση που δύναται να βιώσουν, προσβλέπει η Βουλή.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, σε Αναφορά της στη συνεδρία της Ολομέλειας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, είπε ότι χθες, 1η Δεκεμβρίου, το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων φωταγωγήθηκε με κόκκινο χρώμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η οποία έχει καθιερωθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


Όπως ανέφερε, το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας αποτελεί μια λοιμώδη νόσο, που οφείλεται στον ιό HIV, ο οποίος επιζεί στο περιβάλλον εκτός του ανθρώπινου σώματος για ελάχιστη ώρα και μεταδίδεται διαμέσου του αίματος, με σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, με κοινή χρήση σύριγγας ή από τη μητέρα στο νεογνό.

Σημείωσε ότι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το AIDS είναι εκ των ων ουκ άνευ για την αποδοχή των οροθετικών ατόμων και την ομαλή συνύπαρξή τους στην κοινωνία.

«Ως Βουλή προσβλέπουμε σε μια αξιοπρεπή ζωή για όλους τους συνανθρώπους μας που νοσούν με AIDS, απαλλάσσοντάς τους κατά το δυνατόν από το αίσθημα του πόνου και εξαλείφοντας παράλληλα κάθε είδους διάκριση που δύναται να βιώσουν. Στηρίζουμε ακόμη κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από την ιατρική κοινότητα προς εξεύρεση ενός προληπτικού εμβολίου και μίας αποτελεσματικής ίασης της νόσου», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.