Σε νέα υψηλά επίπεδα πολλών ετών εκτινάχθηκαν την Τρίτη οι τιμές του αργού πετρελαίου

Σε νέα υψηλά επίπεδα πολλών ετών εκτινάχθηκαν την Τρίτη οι τιμές του αργού πετρελαίου, δεχόμενες στήριξη από την παγκόσμια έλλειψη προσφοράς «μαύρου χρυσού» και την ισχυρή ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου Μπρεντ αυξάνονται κατά 35 σεντς ή 0,4%, στα 86,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο (West Texas Intermediate – WTI) ενισχύεται κατά 93 σεντς ή 1,1%, στα 84,69 δολάρια το βαρέλι.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, θέτει την τιμή του πετρελαίου Μπρεντ σε τροχιά για κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, και την τιμή του WTI σε τροχιά για το υψηλότερο κλείσιμό της από τον Οκτώβριο του 2014.


Εξάλλου, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης στις ΗΠΑ βρίσκονται ενώπιον για να κλείσουν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Ο ΟΠΕΚ+, αποτελούμενος από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των εταίρων του όπως η Ρωσία, αύξησαν πρόσφατα την παραγωγή τους μηνιαίως κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα, αλλά απόρριψε τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής ώστε να αντιμετωπιστεί η συνεχής αύξηση των τιμών.

Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs εκτιμά ότι το Μπρεντ είναι πιθανό να υπερβεί την πρόβλεψή της για 90 δολάρια το βαρέλι στο τέλος του 2021, ενώ ο Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, BlackRock, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πετρέλαιο να φτάσει τα 100 δολάρια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.