Σε νέες περιπέτειες το χαλούμι: Έντονες διεργασίες από το ψευδοκράτος

O λεγόμενος υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων Ναζίμ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα που μεταδόθηκε από τον παράνομο Μπαϋράκ, υποστήριξε ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι συζητήσεις και για την κατοχύρωση του χαλουμιού.

Εξηγώντας ότι μόλις ανέλαβε «καθήκοντα» κλήθηκε σε σύσκεψη στο λεγόμενο προεδρικό προκειμένου να συζητήσουν το θέμα που αφορά στην κατοχύρωση του χαλουμιού, ο Τσαβούσογλου είπε ότι το αποτέλεσμα που βγήκε από τη σύσκεψη είναι ότι τόσο οι ίδιοι, όσο και η ΕΕ θα πρέπει να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για το θέμα. «Για να πράξει όμως η ΕΕ αυτά που της αναλογούν θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία στο θέμα στο εσωτερικό», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Επικρίνοντας την Ελληνοκυπριακή πλευρά για τους χειρισμούς της στο θέμα και κατηγορώντας την ότι ενεργεί όπως πάντοτε στη βάση ότι «είναι το μόνο κράτος στο νησί», ο Τσαβούσογλου είπε ότι δεν θα επιτρέψουν σε οργανισμούς της Ελληνοκυπριακής πλευράς να έρθουν να τους ελέγχουν. «Στη συνάντηση που θα έχουμε με την αντιπροσωπεία που θα έρθει από τις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο, θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα για αυτό. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου να πάρουμε τα δικαιώματά μας στο θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού», πρόσθεσε.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε στη συνέχεια ότι μετά από πρωτοβουλία του «προέδρου της «ένωσης παραγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων», Μουσταφά Μπασλάρ, έχει καταφέρει να αναστείλει το αίτημα της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία για την κατοχύρωση του χαλουμιού πριν από την Πρωτοχρονιά.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά εκμεταλλευόμενη την αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ προσπαθεί να τροποποιήσει τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής», εξήγησε ο Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι είναι αντίθετοι με αυτό.

Πηγή: ΓΤΠ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy