Σε ντόμινο κατάρρευσης τραπεζών τείνει να εξελιχθεί η κατάσταση στις ΗΠΑ

Σε ντόμινο κατάρρευσης τραπεζών τείνει να εξελιχθεί η κατάσταση στις ΗΠΑ καθώς επικρατεί μεγάλη ανησυχία για το μέλλον ακόμη μιας αμερικανικής τράπεζας της First Republic.

Η τράπεζα βρέθηκε στη δίνη της πρόσφατης τραπεζικής κρίσης μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank. Η μετοχή της First Republic Bank έχει υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 90% αυτό τον μήνα, εν μέσω ανησυχιών για νέα κατάρρευση στον αμερικανικό τραπεζικό τομέα.  Η Τράπεζα προσέλαβε την επενδυτική Lazard ως σύμβουλο για να εξετάσει κάθε δυνατότητα, μεταξύ των οποίων την πώληση περιουσιακών στοιχείων της, την πώληση στο σύνολό της ή μια ένεση κεφαλαίου.

Αναλυτές του Bloomberg σχολιάζουν πως η First Republic αρνείται κατηγορηματικά να γίνει το επόμενο θύμα της τραπεζικής κρίσης, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με την πτώχευση δύο περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η διοίκηση της τράπεζας έχει έως τώρα απορρίψει την επιλογή της πώλησής της, αλλά εξετάζει την επιλογή πώλησης περιουσιακών στοιχείων της, συμπεριλαμβανομένου μέρους του δανειακού χαρτοφυλακίου της και συρρίκνωσής της.     Ακόμη όμως και αν δεν υπάρξει επέκταση της στήριξης, οι αρχές θεωρούν πως η τράπεζα είναι αρκετά σταθερή, ώστε να λειτουργήσει χωρίς καμία άμεση παρέμβαση, ενόσω γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για τη στήριξη του ισολογισμού της.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy