Σε περιβαλλοντική ζημιά στον Άγ. Επιφάνειο Σολέας αναφέρεται η Πρωτοβουλία Κατοίκων και Φίλων Σολέας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

H Πρωτοβουλία Κατοίκων και Φίλων Σολέας – Save Solea Valley με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε τη Δευτέρα αναφέρεται σε μεγάλης κλίμακας περιβαλλοντική ζημιά στον Άγιο Επιφάνειο Σολέας που προκαλείται με την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών πάρκων, δυναμικότητας 5MW έκαστο.

Προστίθεται ότι το έργο χωροθετείται σε τεμάχιο συνολικής έκτασης 495.500 τ.μ., που ανήκει στη Μητρόπολη Μόρφου, η οποία είναι και ο βασικός μέτοχος της μίας εκ των δύο εταιρειών που κατέθεσαν την αίτηση.


Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, το τεμάχιο περιτριγυρίζεται από δασώδεις πλαγιές και εφάπτεται του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, εμπίπτει σε Πολεοδομικό Καθεστώς Άνευ Ζώνης και Περιοχή Εξαιρετικής Φυσικής Καλλονής.

Προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή, οι μεγάλης κλίμακας χωματουργικές εργασίες έχουν αλλοιώσει τη γεωμορφολογία και το ανάγλυφο της περιοχής χωροθέτησης του τεράστιου φωτοβολταϊκού πάρκου, υποβαθμίζοντας σημαντικά το περιβάλλον και επιφέροντας σοβαρές, αρνητικές και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο τοπικό οικοσύστημα και τοπίο.

“Δεν είμαστε ενάντια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είμαστε ενάντια στην ανεξέλεγκτη, διάσπαρτη και καταστροφική χωροθέτηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εις βάρος της φύσης και του τοπίου, χωρίς να προηγηθεί ο αναγκαίος χωροταξικός σχεδιασμός”, αναφέρει τέλος η Πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.