Σε πλήρη διάσταση με τα λαϊκά συμφέροντα, συκοφαντούν τους αγώνες!

Του
Γιάννη Κακαρή


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Τις προηγούμενες μέρες, οι εφημερίδες «Φιλελεύθερος» και «Αλήθεια» επιτέθηκαν στους λαϊκούς αγώνες, τοποθετώντας τον εαυτό τους απέναντι στις διεκδικήσεις της κοινωνίας και των εργαζομένων. Συνεπώς παίρνουν ξεκάθαρα θέση πλάι στο κεφάλαιο – επιχειρηματίες και την κυβέρνηση.

«Οι απεργίες ταλαιπώρησαν 88 χιλ. εργαζομένους», είπε την περασμένη Δευτέρα σε ρεπορτάζ του ο «Φιλελεύθερος», προσδίδοντας έναν εμφανώς αρνητικό χαρακτηρισμό στο υπέρτατο μέσο των εργαζομένων για να διασφαλίσουν ή να επεκτείνουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Μάλιστα, μας εξηγεί πως χάθηκαν 158 χιλ. εργατοώρες, από τις 158 απεργίες που έγιναν στην πενταετία 2015-20.

Δεν μας είπε όμως πόσοι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται καθημερινά από τους εργοδότες τους. Ούτε μας είπε πόσα εργασιακά δικαιώματα χάθηκαν μέσα σε μια νύχτα… Εκτός και αν υπάρχει η πεποίθηση ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι δεν υπάρχει υποαπασχόληση, υποαμοιβή και καταπάτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Αλήθεια τι θέλει να μας πει ο κατά τα άλλα «ανεξάρτητος» Φιλελεύθερος; Ότι συμφωνεί με την ΟΕΒ για απαγόρευση των απεργιών;

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα γίνονται όλο και μεγαλύτερες, ενώ βλέπουν το κεφάλαιο να θησαυρίζει ακόμη περισσότερο στην πλάτη τους και να χρησιμοποιεί την Κύπρο στο βωμό των συμφερόντων του.

Η Κυπριακή Δημοκρατία γνωρίζει τα τελευταία χρόνια πρωτοφανείς διασυρμούς, με σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται και το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Προηγουμένως ήταν τα «χρυσά» διαβατήρια, με τα ταξίδια στις Σεϊχέλλες και το δημοσίευμα του Αλ Τζαζίρα.

Σήμερα είναι τα Pandora Papers στα οποία εμπλέκεται το όνομα του Ν. Αναστασιάδη, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καλεί τις Τοπικές Αρχές όπως διενεργήσουν έρευνες. Δεν του καίγεται καρφί όμως. Εξάλλου τα κάνει με πλήρη συνείδηση.

Την ίδια ώρα οι τιμές στα σιτηρά, τα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό ανέβηκαν κατακόρυφα, με τα λαϊκά στρώματα να φορτώνονται τις αυξήσεις που ήρθαν σε όλους τους τομείς.

Αλλά κατά την «Αλήθεια» είναι οι πορείες που έχει προγραμματίσει η ΠΕΟ και το ΑΚΕΛ για την ακρίβεια και τα Ρandora Ρapers, που θα φέρουν αναστάτωση. Το χθεσινό κύριο θέμα της έφερε τον τίτλο: «Πορείες και… αναστάτωση ετοιμάζουν τώρα ΑΚΕΛ-ΠΕΟ».

Πρόκειται για δημοσιεύματα που χωρίς καμία ντροπή επιχειρούν να συκοφαντήσουν τους λαϊκούς αγώνες, λες και δεν συντρέχει κανένας λόγος για αντίδραση.

Τα πιο πάνω γεγονότα αποδεικνύουν ότι η ενημέρωση, η δημοσιογραφία, ο σχολιασμός των γεγονότων δεν είναι έννοιες αταξικές, όπως δεν είναι αταξικός ο πολιτικός λόγος.

Στις 30 Οκτωβρίου η ώρα 10:30 σηκωνόμαστε από τον καναπέ μας και ενώνουμε τις φωνές μας έξω από το Προεδρικό. Ενάντια σε αυτούς που χρησιμοποιούν την Κύπρο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαστών. Στις 13 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας, που διοργανώνει η ΠΕΟ σε όλες τις πόλεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.