Σε ποιο κύμα «επαναλαμβάνεται η ιστορία σαν φάρσα» είπαμε;

Του

Παναγιώτη Πενταλιώτη

Βρισκόμαστε στο 5ο κύμα πανδημίας και δικαιολογία καμία για την κυβέρνηση για το γεγονός ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια «βρίσκονται στα όριά τους».

Δικαιολογία καμία ότι δεν ήξεραν. Αν δεν ήξεραν, δεν έπρεπε να ξέρουν μετά από δύο χρόνια; Αν δεν έχουν άλλη δικαιολογία, δεν θα έπρεπε να έχουν;

Η όλη διαχείριση της πανδημίας μάς θυμίζει το ρητό με την επιτυχία που έχει πολλούς πατεράδες και την αποτυχία που είναι όλοι χασιμιοί. Θυμάστε τον Αβέρωφ Νεοφύτου να παρομοιάζει τον τότε Υπουργό Υγείας ως πρώτο βιολί (Θυμάστε; Καλοκαίρι του 2020) με μαέστρο τον Νίκο Αναστασιάδη (τότε που την επιτυχία έπρεπε να την γευτούν όλοι). Στα δύσκολα όμως, ακόμα και ο ΔΗΣΥ, ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΔΗΣΥ.

Η κυβέρνηση αναλωνόταν τόσο καιρό με το να στοχοποιεί με τα μέτρα που έπαιρνε τους ανεμβολίαστους, χωρίς να απαντήσει στους προβληματισμούς τους. Δεν αναφέρομαι φυσικά για τους καμένους με τα τσιπάκια στο εμβόλιο ή για τις μαριονέτες που θέλει να μας κάνει ο Μπιλ Γκέιτς… χαμένες περιπτώσεις. Αναφέρομαι στους ανθρώπους που είχαν τους ενδοιασμούς και τους προβληματισμούς τους για το εμβόλιο, οι οποίοι μπορούσαν να λυθούν με καλύτερη ενημέρωση και όχι με επικοινωνιακού τύπου φιλμάκια.

Είναι η πέμπτη φορά που η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Η μόνη περίπτωση που τρέχει μπροστά είναι όταν διορίζει με πολιτικά κριτήρια συμβούλους και συμβούλους επικοινωνίας για να νουθετούν δημοσιογράφους στο τι θα γράψουν και τι όχι.

Για ακόμα μια φορά ακούμε ότι τα νοσοκομεία μας δεν είναι έτοιμα. Δύο χρόνια πανδημίας και το Υπουργείο το μόνο που μπορεί άνετα να κάνει είναι να ρίχνει το μπαλάκι στον ΟΚΥπΥ και ο ΟΚΥπΥ στον ΟΑΥ. Σάμπως και δεν λέγεται Υπουργείο Υγείας, αλλά Θεατής Υγείας.

Το πιο εκνευριστικό είναι όταν το ρίχνει στους ίδιους τους πολίτες που εμβολιάστηκαν (και μη) οι οποίοι στωικά υπομένουν το κάθε αλλοπρόσαλλο μέτρο που μπορεί να σκεφτούν, επειδή τι; Επειδή «πήραν τη ζωή τους πίσω», όπως έλεγε η (άθλια) διαφήμιση του Υπουργείου για τους εμβολιασμούς.

Από την άλλη, αφήνουν τα δημόσια νοσηλευτήρια αστελέχωτα, χωρίς τα απαραίτητα, για να μπορούν να φακκούν πίσκαλα στις βεράντες στους ήρωες της πανδημίας (με πανδημία) και να τους λοιδορούν ως «νοσοκομούθκια» (χωρίς πανδημία).

Κλείνουν κλίνες και στέλνουν σχεδόν όλες τις περιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα, σε σημείο που η κυρία Φιλιώ (από το «Κωνσταντίνου και Ελένης») θα έλεγε ότι δεν ενισχύουν το ΓεΣΥ επίτηδες για να πλουτίζουν κάποιοι στον ιδιωτικό τομέα, ενώ κάποιος… πιο πονηρεμένος θα έλεγε ότι τα ξεζουμίζουν για να τα ξεπουλήσουν σε ιδιωτικά συμφέροντα όταν θα έχουν καταρρεύσει πλήρως.

Αρχίζουμε λοιπόν με τα μέτρα του 5ου κύματος. Έτσι και αλλιώς πάμε μπροστά με τις… «θυσίες των πολιτών», όπως είπε και ο «Αγρότης μόνος ψάχνει» ψήφους, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πώς το είχε πει στο προεκλογικό του φιλμάκι; Ήταν πάντα μπροστά στα μεγάλα γεγονότα του τόπου… Ας μας επιτρέψει να μην αμφισβητούμε ό,τι βλέπουν τα μάτια μας, επειδή στα μεγάλα γεγονότα στεκόταν πίσω και έβλεπε αν του σύμφερε να βγει έξω να κάνει το σόου του ή να μείνει πίσω και να εμφανιστεί σαν Άγιος Παντελεήμονας να ευλογήσει την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.