Σε ‘προεκλογική περίοδο’ από σήμερα τα κατεχόμενα για τις «προεδρικές» της 11ης Οκτωβρίου

Άρχισε σήμερα η δίμηνη “προεκλογική περίοδος” στα κατεχόμενα ενόψει των «προεδρικών εκλογών» της 11η Οκτωβρίου, με τις τελικές υποψηφιότητες να ανακοινώνονται μέσα Σεπτεμβρίου.

Υποψήφιοι στις «προεδρικές», που αναβλήθηκαν τον περασμένο Απρίλη λόγω της πανδημίας, είναι ο Μουσταφά Ακιντζί, ο Ερσίν Τατάρ, ο Κουντρέτ Οζερσάι, ο Τουφάν Ερχιουρμάν, ο Ερχάν Αρικλί και τελευταίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος πριν λίγες ημέρες, ο Σερντάρ Ντενκτάς. Ερσίν Τατάρ, Τουφάν Ερχιουρμάν και Ερχάν Αρικλί είναι κομματικοί υποψήφιοι ως πρόεδροι των κομμάτων τους, ΚΕΕ, ΡΤΚ και κόμμα Αναγέννησης, αντίστοιχα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στις απαγορεύσεις από σήμερα εντάσσονται οι προσλήψεις στο «δημόσιο», οι προαγωγές, η παραχώρηση «υπηκοοτήτων» και αδειών ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων (Τ), οι άδειες οπλοφορίας, οι τελετές για κατάθεση θεμέλιου λίθου, εγκαινίων, η χρήση υπηρεσιακών οχημάτων για προεκλογικές περιοδείες, ούτε θα μπορούν να συνοδεύουν «δημόσιοι υπάλληλοι» στις περιοδείες τους υποψηφίους.

Στις 4 Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες και θα οριστικοποιηθούν με ανακοίνωση από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» στις 14 του μήνα.

Η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων αρχίζει επίσημα στις 15 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Οκτωβρίου. Οι δημοσιοποιήσεις δημοσκοπήσεων και προεκλογικών μετρήσεων επιτρέπονται μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των “εγγεγραμμένων ψηφοφόρων” είναι 198.867.

Από σήμερα και για δύο μήνες απαγορεύεται επίσης η διανομή γης, οικιστικής ή αγροτικής, επιβάλλεται οι μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης όπως και οι εκπαιδευτικοί να παραμείνουν ουδέτεροι, απαγορεύεται η διανομή προεκλογικού υλικού σε χώρου του «δημοσίου» ή από μέσα που ανήκουν στο ‘δημόσιο».

Ο πρώτος που παρουσίασε το λογότυπό του για τις «εκλογές» και μάλιστα μέσα από τα ΜΚΔ είναι ο Σερντάρ Ντενκτάς. Χθες, ανέβασε μια φωτογραφία όπου σε άσπρο φόντο γράφεται το μικρό του όνομα με κεφαλαία γράμματα, έχει σήμα το αστέρι με πολύχρωμη ουρά τριών παράλληλων γραμμών και το #yenizamanlar που σημαίνει «νέες εποχές».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.