Σε ρόλο πυροσβέστη ο Χ. Γεωργιάδης, ενώ ο Πρόεδρος θα απαντήσει στον Αβέρωφ με επιστολή

 

Φωτιές που όχι μόνο δεν φαίνεται να κατασβήνονται γρήγορα, αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις θα φουντώσουν, άναψε ο Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τη δημόσια καταγγελία του για τη στάση του Προέδρου Αναστασιάδη και το κάλεσμα προς αυτόν να ξεκαθαρίσει ποιον από τους δύο υποψηφίους του ΔΗΣΥ υποστηρίζει.

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σημειώνονται διαπληκτισμοί μεταξύ των οπαδών του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Νίκου Χριστοδουλίδη, γεγονός που δείχνει ότι το ρήγμα επεκτείνεται και στη βάση του κόμματος.

Ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος προσπαθεί σε συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ να δημιουργήσει την εικόνα ότι δεν υπάρχει καμία ρήξη.

Τις προσπάθειές του όμως χαλά ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σε ομιλίες του εκφράζει δημόσια παράπονα για τη στάση του Νίκου Αναστασιάδη. Την Κυριακή μιλώντας στη Βάβλα ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε μεταξύ άλλων ότι χρειάστηκε να στηρίξει πολλά πράγματα και σήμερα ακούει από τα ΜΜΕ, «τζαι την κυβέρνηση μας τζαι τον Πρόεδρό μας και πρώην συνεργάτες μας, να μιλούν για την οικονομία», αλλά κανένας δεν λέει ποιος έβαλε πλάτες για την οικονομία. Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι μοναδική έγνοια του είναι η διατήρηση της ενότητας της ιστορικής παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού, μια δήλωση που ερμηνεύθηκε από διαφόρους ως προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης.

Ωστόσο, ενώ ο Πρόεδρος αναφέρει στην επιστολή του ότι αυτό που απαιτείται είναι ο σεβασμός των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων και αποφυγή των όποιων δηλώσεων που θέτουν εν αμφιβόλω διακηρυγμένες προθέσεις μελών ή στελεχών του κόμματος, αναφέρει ότι τιμώντας αυτές τις αρχές, «θα εκφράσω τις θέσεις μου διά αυστηρά προσωπικής επιστολής προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ», προσθέτοντας ότι είναι στη διάθεση του Αβέρωφ Νεοφύτου για να συζητήσουν το θέμα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.