Σε συμφωνία κατέληξαν συντεχνίες – MEGA

Στην εφαρμογή του κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και στο σεβασμό του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι, συμφώνησαν σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA και οι συντεχνίες, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρεται, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Κώστα Ζερβό, Εκτελεστικό Πρόεδρο του MEGA και τους Γενικούς Γραμματείς της ΣΕΚ, Νίκο Μωυσέως, και της ΠΕΟ, Πάμπη Κυρίτση.

“Στη συνάντηση συμφωνήθηκε και από τα δύο μέρη, με ελεύθερη βούληση, η εφαρμογή του κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και ο σεβασμός στο δικαίωμα των εργαζομένων στο συνδικαλίζεσθαι”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Οποιαδήποτε προηγούμενη διαδικασία θεωρείται λήξασα, εφόσον επήλθε συμφωνία μεταξύ συντεχνιών και εργοδότη (ΜΕGA), με ελεύθερη βούληση”, προστίθεται.

Σημειώνεται, τέλος, ότι “τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει στην περαιτέρω ενίσχυση των εργασιακών σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος”.

Παράλληλα, η κ. Αιμιλιανίδου έδωσε διαβεβαιώσεις στα συνδικάτα ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο πλαίσιο της εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής τους κράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΕΚ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και τους Γενικούς Γραμματείς της ΣΕΚ και της ΠΕΟ, Νίκο Μωϋσέως και Πάμπη Κυρίτση, τέθηκε το θέμα της “απαράδεχτης” καθυστέρησης που παρατηρείται στην πληρωμή των ανεργιακών επιδομάτων, της πληρωμής των αποζημιώσεων λόγω πλεονασμού, της “έκρυθμης” λειτουργίας του ΕΕΕ και γενικά της εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής του κράτους.

Όπως αναφέρεται, η Υπουργός “διαβεβαίωσε τους δύο Γενικούς Γραμματείς ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ήδη αποφάσισε τη στελέχωση του Υπουργείου με το αναγκαίο προσωπικό και θεωρεί ότι ως το τέλος Απριλίου οι υποχρεώσεις του Υπουργείου για σκοπούς των πιο πάνω αναφερομένων ταμείων θα μπουν στην ομαλότητα”.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.