Σε στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα οι νοσηλευτές

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, οι νοσηλευτές- μέλη της ΠΑΣΥΝΟ σε όλα τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των Γενικών Νοσοκομείων. Διαμαρτύρονται για τη διαχρονική κατάσταση που επικρατεί στα Τμήματα και για τα περιστατικά βίας κατά των επαγγελματικών υγείας στα τμήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ, η κατάσταση έφτασε στα όριά της, προσθέτοντας ότι οι νοσηλευτές ζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις. Σημειώνεται ακόμη ότι παρόλο που έχει εισαχθεί το ΓΕΣΥ και τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν αυτονομηθεί, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καταφέρουν να διαχειριστούν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές, ασθενείς και εργαζόμενοι.

 

ΟΚΥπΥ: Δεν ωφελεί η στάση εργασίας

Η όποια στάση εργασίας δεν ωφελεί σε τίποτα τη δεδομένη στιγμή εκτός από την ταλαιπωρία των ασθενών, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ . Σχολιάζοντας τη σημερινή δίωρη στάση εργασίας των νοσηλευτών, ο Χαράλαμπος Χαρίλαου υπέδειξε ότι θα ήταν προτιμότερο να καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο τραπέζι του διαλόγου και να βρουν λύσεις παρά να γίνονται στάσεις εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι ο ΟΚΥπΥ τάσσεται ενάντια στην άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας σε βάρος επαγγελματιών υγείας. Πρόσθεσε ότι ο ΟΚΥπΥ λαμβάνει μέτρα τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικά όσο θα ήθελε. Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Χαριλάου είπε ότι σε κάθε ΤΑΕΠ υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ειδικοί αστυφύλακες που επιτηρούν τον χώρο. Σημείωσε ακόμα ότι γίνονται προσπάθειες για τη σωστή διαχείριση των θαλάμων με στόχο να αδειάζουν γρήγορα οι κλίνες και να μη δημιουργούνται προβλήματα.

 

ΠΑΣΥΝΟ: Την ταλαιπωρία την προκαλεί καθημερινά ο ΟΚΥπΥ

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι στη δίωρη στάση εργασίας θα συμμετέχουν και οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΔΥ.

Πρόσθεσε ότι την ταλαιπωρία την προκαλεί καθημερινά ο ΟΚΥΠΥ με τις πράξεις και τα έργα που δεν κάνει. Ο κ. Πετέλης σημείωσε ότι οι νοσηλευτές ζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις. Πρόσθεσε γιατροί και νοσηλευτές θέλουν να προσφέρουν αλλά δεν τους το επιτρέπει το σύστημα ενώ οι επαγγελματίες υγείας δέχονται συνεχώς λεκτική αλλά και σωματική βία από πολίτες.

Αναφέρθηκε και στη χθεσινή μέρα κατά τη διάρκεια της οποίας δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν πολίτες που δεν ήταν τόσο σοβαρή η κατάσταση υγείας τους στα δημόσια νοσηλευτήρια Λεμεσού και Πάφου. Ο κ. Πετέλης κάλεσε τον ΟΚΥΠΥ να λύσει τα διαρκή προβλήματα και να πάρουν τα σωστά μέτρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.