Σε σταθερή κατάσταση το 3χρονο αγόρι του οποίου η επέμβαση στη Γερμανία ακυρώθηκε λόγω ανεμβολίαστων γονέων

Σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται το 3χρονο αγόρι που πάσχει από καρδιοπάθεια στο Μακάρειο Νοσοκομείο, του οποίου η επέμβαση στην Γερμανία ακυρώθηκε για τον λόγο ότι οι γονείς είναι ανεμβολίαστοι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Αβραάμ Ηλία, ο οποίος τόνισε ότι το παιδί θα πρέπει ωστόσο να χειρουργηθεί άμεσα.

Το Υπουργείο Υγείας, ανέφερε, έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κλειστεί το ραντεβού, έχουν κανονιστεί όλα και χθες ειδοποιηθήκαμε ότι δεν μπορούν να δεχθούν το παιδί γιατί δεν εμβολιάστηκαν οι γονείς.

Σημείωσε, ότι το Υπουργείο Υγείας ήρθε σε συνεννόηση και με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και με το Ισραήλ και λήφθηκε η ίδια αρνητική απάντηση.

«Θα δούμε πώς θα χειριστούμε αυτό το ευαίσθητο θέμα γιατί δεν θα αφήσουμε την ζωή του παιδιού να κινδυνεύσει», είπε ο Δρ Ηλία.

Επισήμανε ότι συζητήθηκε και το ενδεχόμενο το παιδί να μεταβεί με συνοδό εμβολιασμένο κάτι που απέρριψαν κατηγορηματικά γιατί πρέπει να υπογράψουν οι ίδιοι οι γονείς αφού το παιδί θα οδηγηθεί στο χειρουργείο και δεν θέλουν να παρευρεθεί κάποιος άλλος για να πάρει την ευθύνη.

«Ενδεχομένως να εκτιμηθεί η κατάσταση από καρδιοχειρουργό για να γίνει η επέμβαση στην Κύπρο», συμπλήρωσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy